Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Szeptember 30. 07:29, péntek | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Csökkent a gyermekbalesetek száma Magyarországon

Csökkent a gyermekbalesetek száma Magyarországon

Csökkent a gyermekbalesetek száma Magyarországon. Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint tavaly 20 gyerek vesztette életét közlekedési balesetben.

Napjainkban az Európai Unió területén mintegy 7-8 óránként követeli egy gyermek életét közúti közlekedési baleset, 2010-ben 15 ezernél több gyermek sérült meg.

Az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója szerint Magyarországon a gyermekek közlekedésbiztonsági helyzete az elmúlt években kedvezően alakult.

Halmosi Zsolt dandártábornok szerint a rendőrség több programmal kívánja csökkenteni a gyermekbalesetek számát. Az Élet úton program része a Szuperbringa program, amely általános iskolás gyerekeknek szól. Ennek során a gyerekeket a biztonságos kerékpározásra tanítják.

Ezen kívül MiniKresz című sorozat is indult 3-8 éves gyerekek számára, amely többek között a biztonsági gyerekülés és a biztonsági öv használatára figyelmeztet.

Az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója arról is beszélt, hogy idén ismét elindították az Iskola rendőre programot, amelyhez több mint kétezer iskola csatlakozott - tájékoztatott az Inforádió.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.