Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 01. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Csökkent a motorforgalom a fizetős utakon egy hónap alatt

Csökkent a motorforgalom a fizetős utakon egy hónap alatt

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) díjköteles utakra telepített portálkamerái a kijárási korlátozás bevezetésétől, március 28-tól április 28-ig közel 110 ezer motor áthaladását rögzítették.

Ez 32 százalékkal kevesebb, mint a múlt év hasonló időszakában - közölte a szolgáltató csütörtökön az MTI-vel.

Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója a közleményben elmondta, a motorosok esetében a forgalomcsökkenés mértéke a gyorsforgalmi utakon volt a legnagyobb, az autópályákon és autóutakon 43 százalékkal, a főutak esetében 25 százalékkal kevesebb motoros áthaladást láttak a kamerák.

A NÚSZ elemzése szerint a külföldi felségjelzésű motorok esetében a határzár következtében jóval nagyobb, 77 százalékos volt a visszaesés, a magyar rendszámú motorok esetében az áthaladások száma 22 százalékkal csökkent.

A kijárási korlátozás bevezetése óta eltelt időszakban a legtöbben Pest megye díjköteles útjain közlekedtek motorral. A gyorsforgalmi utak közül a legtöbben az M0-áson, az M2-esen, illetve az M8-ason motoroztak, a főutak közül pedig a 84., valamint a 10. és az 51. számú főúton látták a legtöbb motoros áthaladást a kamerák - írták a közleményben.

A tájékoztatás szerint a forgalomhoz hasonlóan alakultak az e-matrica vásárlási adatok is, az idén - a tavalyi év március 28. és április 28. közötti időszakához viszonyítva - feleannyi, mindössze 4181 havi és heti motoros matrica fogyott.

A havi motoros matricából 27 százalékkal, a haviból 57 százalékkal vásároltak kevesebbet, előbbiből 1606-ot, utóbbiból 2575-öt. Míg tavaly ugyanebben az időszakban a motoros matricák 20 százalékát külföldi felségjelzésű járműre vásárolták, addig idén ez az arány 3 százalék - tájékoztatott a zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére