Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 26. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csökkentse megfelelő étkezéssel a szklerózis multiplex tüneteit

Csökkentse megfelelő étkezéssel a szklerózis multiplex tüneteit

A szklerózis multiplex tünetei, mint a zsibbadás, a fáradtság és a járási nehézségek nagyon legyengítik a pácienst, de bizonyos étkezési szokásokkal sokat javíthatnak életminőségükön - erre vonatkozóan gyűjtött össze néhány tippet a Fox News.

A Nemzetközi Szkelóris Multiplex Társaság ajánlása szerint az ilyen betegeknek olyan étrendet kell követniük, amely alacsony telített zsírokban, viszont magas omega3 zsírsavakban.

Egy két évig tartó vizsgálatban, amelyben 312 szklerózis multiplexes beteg vett részt, kimutatták, hogy azoknál, akik naponta 10 gramm halolajat vittek be szervezetükbe, jóval kisebb volt a betegség úgynevezett legyengítő fázisa, mint azoknál, akik nem építették azt be étkezési rendjükbe.

Az omega3 zsírsavaknak nemcsak a halételek, mint a lazac vagy a tőkehalmáj, de a dió és a lenmagolaj is kiváló forrásai. A Nemzetközi Szkelóris Multiplex Társaság szerint napi három gramm omega3 zsírsav bevitele biztonságosnak tekinthető, ugyanakkor azt ajánlják, hogy mielőtt bárki belekezd étrendjének megváltoztatásába, konzultáljon orvosával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.