Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2010. Január 12. 06:50, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Csontozó késsel és bozótvágóval csapott le

Csontozó késsel és bozótvágóval csapott le

A rendőrök elfogtak egy férfit, aki az elmúlt egy hónapban egy bozótvágó- és egy csontozó késsel felszerelkezve többször is kirabolta ugyanazt a balatonfüredi benzinkutat. A sorozat december közepén kezdődött, a benzinkutat háromszor t

A férfi először december 15-én csapott le az egyik balatonfüredi benzinkútra, kezében egy csontozó késsel és egy bozótvágóval 140 ezer forintot vitt el. December 26-án ugyanezzel a módszerrel ugyanezt a kutat rabolta ki, 40 ezer forint volt a zsákmány. Január 3-án a már ismert csontozó késsel szintén Balatonfüreden egy élelmiszerboltot rabolt ki, körülbelül 8 ezer forintot sikerült elvinnie.

A néhány ezer forintos zsákmánnyal járó közérti rablás után pár nappal, január 6-án visszatért megszokott benzinkútjához. Ezúttal fegyver - később kiderült, hogy egy úgynevezett flóbertpisztoly - volt nála. A kútkezelő viszont bezárta belülről az üzlet ajtaját és hiába szólította fel kétszer is a rabló, nem nyitotta ki. A fegyveres férfi ezúttal zsákmány nélkül menekült. Mivel látszott a rablások sorozatjellege, ezért nyomozó csoport kezdett foglalkozni az üggyel.

A sorozat január 7-én tört meg. Valaki ugyanis aznap Győrben elrabolt egy kocsit - flóbertpisztoly segítségével - és kirabolt egy benzinkutat Pannonhalmán. A megyei nyomozók elfogták a vélhető gyanúsítottat. A rablások hasonlósága miatt a balatonfüredi nyomozók január 8-án átvizsgálták az elfogott férfi ruházatát és autóját. A nyomozásokkor rögzített nyomok és a férfinél megtalált két kés és két flóbertpisztoly alapján bizonyossá vált, hogy az elfogott férfi felel a füredi támadásokért is. A bizonyítékokkal szembesülve a férfi részletes beismerő vallomást tett, még aznap előzetesbe került.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 05. 14:34, szerda | Kék hírek

Unokázós csalókat fogtak el a rendőrök

A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított az elkövetőkkel szemben.

2021. Május 05. 09:57, szerda | Kék hírek

80 millió token csalás – rendőrkézen a 27 éves férfi

Kriptovaluta csalással 80 millió tokent hozott létre egy férfi, a kibernyomozók eljárást indítottak vele szemben.

2021. Május 04. 12:06, kedd | Kék hírek

Apa és fia gyilkolhatott - VIDEÓ

A Pest megyei rendőrök őrizetbe vették azt az apát és fiát, akik a gyanú szerint megöltek egy férfit Dunavarsányban. Szóváltás fajult veréssé és késszúrásokká.

2021. Május 04. 08:00, kedd | Kék hírek

Rendőrökre támadó férfiakat ítéltek el Borsodban

A Szikszói Járásbíróság letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a férfit és három társát, aki tavaly márciusban az Encsi Rendőrkapitányság jogszerűen intézkedő rendőreire támadt