Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 12. 06:50, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Csontozó késsel és bozótvágóval csapott le

Csontozó késsel és bozótvágóval csapott le

A rendőrök elfogtak egy férfit, aki az elmúlt egy hónapban egy bozótvágó- és egy csontozó késsel felszerelkezve többször is kirabolta ugyanazt a balatonfüredi benzinkutat. A sorozat december közepén kezdődött, a benzinkutat háromszor t

A férfi először december 15-én csapott le az egyik balatonfüredi benzinkútra, kezében egy csontozó késsel és egy bozótvágóval 140 ezer forintot vitt el. December 26-án ugyanezzel a módszerrel ugyanezt a kutat rabolta ki, 40 ezer forint volt a zsákmány. Január 3-án a már ismert csontozó késsel szintén Balatonfüreden egy élelmiszerboltot rabolt ki, körülbelül 8 ezer forintot sikerült elvinnie.

A néhány ezer forintos zsákmánnyal járó közérti rablás után pár nappal, január 6-án visszatért megszokott benzinkútjához. Ezúttal fegyver - később kiderült, hogy egy úgynevezett flóbertpisztoly - volt nála. A kútkezelő viszont bezárta belülről az üzlet ajtaját és hiába szólította fel kétszer is a rabló, nem nyitotta ki. A fegyveres férfi ezúttal zsákmány nélkül menekült. Mivel látszott a rablások sorozatjellege, ezért nyomozó csoport kezdett foglalkozni az üggyel.

A sorozat január 7-én tört meg. Valaki ugyanis aznap Győrben elrabolt egy kocsit - flóbertpisztoly segítségével - és kirabolt egy benzinkutat Pannonhalmán. A megyei nyomozók elfogták a vélhető gyanúsítottat. A rablások hasonlósága miatt a balatonfüredi nyomozók január 8-án átvizsgálták az elfogott férfi ruházatát és autóját. A nyomozásokkor rögzített nyomok és a férfinél megtalált két kés és két flóbertpisztoly alapján bizonyossá vált, hogy az elfogott férfi felel a füredi támadásokért is. A bizonyítékokkal szembesülve a férfi részletes beismerő vallomást tett, még aznap előzetesbe került.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.