Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 15. 06:30, hétfő | Helyi sport

Csoportgyőztes az Eb-n a junior női kézilábda válogatott

Csoportgyőztes az Eb-n a junior női kézilábda válogatott

A magyar válogatott 33-23-ra legyőzte Spanyolország csapatát a Győrben zajló női junior kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

A házigazda magyarok legeredményesebb játékosa Kácsor Gréta volt hét góllal.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata csütörtökön Montenegrót 27-18-ra, pénteken Ausztriát 39-31-re győzte le, vagyis százszázalékos mérleggel, csoportelsőként jutott a középdöntőbe, ahol kedden Norvégiával, szerdán pedig Romániával találkozik az Audi Arénában, 18.30-tól.

Pigniczki Krisztina, a válogatott edzője a mérkőzés után az M4 Soprtnak elmondta, a gyors játék és a kapusteljesítmény volt a siker kulcsa. „Biztató, hogy ilyen különbséggel tudtunk nyerni. Megvolt a lendületünk, illetve volt egy jó kapusteljesítmény, amihez nélkülözhetetlen a jó védekezés. Messze van még az Eb vége, ezekből a mérkőzésekből próbálunk tanulni, hogy eljussunk oda, amiért jöttünk.”

A hétgólos Kácsor Gréta elmondta, készültek a spanyolok nyitott védekezésére, a magyar válogatott pedig szerinte egyre jobb teljesítményt nyújt. „Az első két mérkőzésem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de örülök, hogy megérkeztem most már én is az Eb-re.”

A balátlövő kérdésre válaszolva azt is elárulta, babonából hord a mérkőzéseket fejpántot. „Ez az agy, ez ad mindent.”

A magyarok a továbbjutással biztosították részvételüket a jövő nyári, romániai U20-as világbajnokságon.

3. forduló, C csoport:
Magyarország-Spanyolország 33-23 (18-11)

Forrás: m4sport.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.