Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2016. Április 05. 15:56, kedd | Bulvár
Forrás: Privátkpoó

Csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülésért ült börtönben az úszóválogatott szövetségi kapitánya - Kiss László

Csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülésért ült börtönben az úszóválogatott szövetségi kapitánya - Kiss László

...előbb lefogta, majd harmadikként maga is meggyalázta az „elernyedt” testű fiatal lányt.

"Megbűnhődtem az akkori bűnöm.." - nyilatkozta a mai nap a sportedző.

Csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülés bűntette miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélték Kiss Lászlót, a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagját, az úszóválogatott szövetségi kapitányát, Százhalombatta alpolgármesterét - derítette ki a Privatkopo.hu és a Fullank.com.

A súlyos bűncselekményt 1961-ben,, két akkori úszótársával közösen követte el a világhírű sportvezető, aki - a bírósági ítélet szerint - harmadikként lelte örömét az akkorra már védekezésre képtelen, „elernyedt” testű fiatal nőben…


"Az 1962.február 17-én kihirdetett ítélet indokolása szerint a Ferencvárosi TC három akkori tehetséges úszója - Lantos László, Várszegi Lajos és a 21 éves Kiss László - 1961. július 2-án ismerkedett meg a Nemzeti Sportuszodában a Zsuzsanna keresztnevű fiatal hölggyel, akinek megtetszett Várszegi Lajos. Két nappal később Lantos a lányt Várszegi- a sportuszoda területén lévő - lakásába csalta, azzal, hogy ő is ott lakik és megmutatja neki az ingatlant. A férfi csókolózni próbált a nővel, majd annak tiltakozására kijelentette: közösülni fog vele, és addig nem engedi ki a lakásból, amíg az meg nem történik. Dulakodni kezdtek. Ekkor megérkezett Várszegi Lajos és Kiss László, akiket Lantos beengedett. A három sportoló együttes erővel megtámadta a fiatal lányt, az ágyra lökték." - írja a vádirat.

Kiss László elismerései:

· A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal (2008)

· Százhalombatta díszpolgára (2009)

· A Nemzeti Sportszövetség Életműdíja (2009)

· Prima Primissima díj (sport kategória) (2011)

· A Magyar Érdemrend nagykeresztje (2012)

· A magyar úszósport halhatatlanja (2013)

Megsértődött, lemondott, majd Orbán Viktor kérésére visszatért

A nemzetközi hírű sportszakember 2016. január 7-én lemondott az úszóválogatott szövetségi kapitányi tisztségéről, mivel Hosszú Katinka emlékezetes sajtótájékoztatóján „méltatlanul bántak vele”, az úszónő nem volt hajlandó szóba állni Kissel. „Még aznap este, a David Cameron angol kormányfővel folytatott tárgyalásai után telefonon felhívott Orbán Viktor miniszterelnök. Kérte, gondoljam át a döntésemet, hiszen az úszóknak szükségük van rám. Amikor Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke felkeresett, kérésével már nyitott kaput döngetett. Uszoda nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes” - nyilatkozta Kiss.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.