Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Április 22. 14:41, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Csőtörés a XI. kerületben: torlódás, napokba telhet a javítás

Csőtörés a XI. kerületben: torlódás, napokba telhet a javítás

Csőtörés nehezíti a forgalmat csütörtök reggel óta Budapesten, a XI. kerületben. A nagy átmérőjű vezeték a Budafoki útnál, az Október 23. utcában sérült meg, a teljes helyreállítás napokig is eltarthat.

A 800 milliméter átmérőjű vízcső csütörtök hajnalban tört el a XI. kerületben, az Október 23. utcában. Emiatt nagy mennyiségű víz került az aszfaltra, beleértve a villamossíneket is. Mivel a szerelvények így nem tudnak közlekedni, a 4-es villamosok a 6-os villamosok vonalán, a Móricz Zsigmond körtérig közlekednek. A történtek miatt torlódás alakult ki a környéken, kétszer két sávot azonban nemrégiben járhatóvá tettek, így most mindkét irányba haladhatnak az autósok - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Lévai Zsuzsanna, a Fővárosi Vízművek Zrt. szóvivője, aki hozzátette: a környék vízellátását nem érinti az eset.

A BKV fődiszpécsere a történtek kapcsán elmondta: az érintett buszok már az eredeti útvonalon közlekedhetnek, a Fehérvári út és a Petőfi híd budai hídfője között azonban a villamos helyett még pótlóbuszok szállítják az utasokat.


Jelenleg tart a sérült vezetékek feltárása, ezt a tervek szerint még ma kicserélik. Az útburkolat javítása, a villamossín helyreállítása azonban várhatóan napokig eltart majd.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.