Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport
Forrás: MTI

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

A román másodosztályban szereplő, szintén kupagyőztes vajdahunyadi rivális korán vezetést szerzett Sergiu Bus révén, majd közvetlenül a szünet előtt Marius Lupu talált a paksi kapuba. A hajrára Szabó Bálint kiállítása miatt az európai kupaporondon 13 év után másodjára szereplő Paks emberhátrányba is került, ezt pedig kihasználta a Corvinul, amely a mesterhármast elérő Lupu újabb két találatával jószerivel eldöntötte a párharcot.

A visszavágót jövő csütörtökön Nagyszebenben rendezik, a továbbjutóra pedig a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.

Európa-liga, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Paksi FC-Corvinul Hunedoara (román) 0-4 (0-2)
---------------------------------------------
Paks, 3891 néző, v.: Mohammad Usman Aslam (norvég)
gólszerzők: Bus (9.), Lupu (45+2., 86., 93.)
piros lap: Szabó B. (78.)
sárga lap: Kinyik (32.), Vécsei (72.), illetve Neacsa (86.), Bradu (89.), Ubbink (98.)

Paksi FC:
---------
Szappanos - Szabó J., Kinyik, Lenzsér - Osváth, Windecker (Vécsei, 69.), Balogh (Haraszti, a szünetben), Papp, Silye (Tóth B., a szünetben; Mezei, 81.) - Szabó B., Könyves (Böde, 62.)

Corvinul Hunedoara:
-------------------
Lefter - Bradu, Lica, Manolache, Iacob - Hrezdac (Pop, 78.) - Lupu, Roger, Neacsa, Pirvulescu (Ubbink, 85.) - Bus

Az első helyzet ugyan egy szöglet után a Paksé volt, de a román másodosztályban szereplő riválisa korántsem futballozott megilletődötten, kifejezetten bátran támadott, egy bal oldali szögletkombináció végén pedig Balogh röviden fejelte ki a labdát, így Bus kapásból kilőtte a bal alsó sarkot. A rekkenő hőségben egyenrangú küzdelem folyt a pályán, a Paksnak elsősorban a védekezésén érződött az idény eleji forma és a tétmeccsek hiánya, többször lemaradtak a román játékosokról, így a vendégek voltak veszélyesebbek. A szünetig a tolnaiaknak mindössze két komoly gólszerzési lehetőségük volt, de kihasználatlanul maradtak, a túloldalon viszont egy tökéletesen végigvitt kontra végén a vajdahunyadiak megduplázták az előnyüket közvetlenül a szünet előtt.

A folytatásra hiába cserélt kettőt Bognár György vezetőedző, ezzel nem sikerült rendezni a sorokat, ugyanis a románok két ízben is növelhették volna az előnyüket, Szappanosnak kellett nagyot védenie. Az idő múlásával visszaállt a Corvinul, így mezőnyfölénybe került a Paks, de ez teljesen meddőnek bizonyult, a kapura egyáltalán nem voltak veszélyesek a hazaiak, akik az utolsó negyedórára meg is fogyatkoztak Szabó Bálint durva szabálytalansága miatt. Az emberelőnyét gólokra váltotta a Corvinul, ugyanis Lupu hajrában elért duplájával - egyszer Vécsei felszabadítás helyett gólpasszt adott neki - magabiztossá tette az ilyen arányban is megérdemelt sikerét.

Címkék: paks, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.

2024. Július 11. 07:52, csütörtök | Sport

Watkins döntőbe lőtte Angliát

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében.