Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Március 17. 13:46, péntek | Helyi

Csúszni tudni kell: remekeltek a Széchenyi-egyetem síelői

Csúszni tudni kell: remekeltek a Széchenyi-egyetem síelői

Összesen hat érem – köztük két arany – került a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak a nyakába

Az idei Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Síbajnokságon hat érmet szereztek, aminek köszönhetően az intézmény nyerte a torna összetett pontversenyét.

A megmérettetés az egyetem házi sítáborával párhuzamosan zajlott a délkelet-franciaországi Puy-Saint-Vincent melletti síközpontban.

A Széchenyi István Egyetem tavaly nevezett először a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Síbajnokságra, és rögtön nem várt sikert ért el: a résztvevő hallgatók egy ezüst- és két bronzérmet szereztek. Az intézmény idén még kiemelkedőbben teljesített az összesen 12 versenyszámban.

Sajtóközleményük szerint Litauszki Barbara női szlalomban és parallel szlalomban sem talált legyőzőre. Rajta kívül Magyari Antónia női parallel szlalomban bronzérmet szerzett, Albert Benjámin férfi parallel szlalomban és szlalomban egyaránt második, míg Vég Tamás az utóbbi kategóriában harmadik lett.

Sikereik értékét növeli, hogy az eseményen 11 hazai egyetem hallgatói küzdöttek az érmekért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?