Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Május 11. 10:16, csütörtök | Helyi

Csütörtökön indul a 18. Öt Templom Fesztivál

Csütörtökön indul a 18. Öt Templom Fesztivál

A május 11-én induló Öt Templom Fesztivál, idén a 10. Színházi Olimpia kiemelt vidéki eseményeként templomi koncertek mellett különleges hazai és külföldi színházi előadásokkal várja közönségét.

A 18. alkalommal megrendezésre kerülő Öt Templom Fesztivál Magyarország egyetlen, az európai fesztivál szövetség által EFFE Laureate díjjal elismert fesztiválja. Helyszínéül Győr – Újváros egyet-len utcájában, az európai történelmi egyházak egy egy temploma szolgál. A szervezők különleges helyszíneihez minden évben olyan összművészeti programkínálatot állíta-nak össze, amik a hely és az idő szellemében közvetítenek minőségi kulturális élményt a közön-ségnek. A fesztivál programján kezdetektől szerepelnek szakrális színházi produkciók, amik temp-lomterekben, kamaraszínházi helyszíneken kerülnek bemutatásra.

2023-ban, a 10. Színházi Olimpiához kapcsolódva, a fesztivál szervezői a háború, a háborúság témaköréből válogattak nemzetközi és hazai produkciókat. Magyarország mellett, Ázsiától Európá-ig, családi viszályoktól a nagy világégésekig, a személyes élményektől a nemzedéki traumákig, világnézetek és művészeti megoldások széles spektrumát mutatva meg.

A színházi előadások mellett a fesztivál zenei kínálata is hagyományosan minőségi és széles műfaji skálán mozog.

A fesztivál programja idén sem lenne teljes a Székely Zoltán művészettörténész és Pál Kálmán fesztiváligazgató által vezetett templomtörténeti túrák és a házigazda gyülekezetekben zajló vallási szertartások nélkül.

A fesztivál részletes programja az ottemplom.hu oldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.