Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 26. 11:30, péntek | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Dalos időskor

Dalos időskor

2011. augusztus 25-én a Városházán rendezték a Nyugdíjas Dalosok és Nótakedvelők XI. Országos Találkozójának gálaműsorát.

A rendezvényen Borkai Zsolt polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, a dal, a magyar nóta szeretete derűt, vidámságot csal az idősebb és fiatalabb szívekbe egyaránt. „Hozzám is közel áll a műfaj, hiszen édesapám több mint ötven éve zenészként is tevékenykedik. Jó társaságban ezért gyakran kapnak főszerepet a magyar dalok.”

A polgármester köszönetet mondott a Győr-Moson-Sopron Megyei Pannon Nyugdíjas Szövetségnek, akik az idén már a tizenegyedik találkozót rendezték. Hangsúlyozta, Győr szívesen ad otthont olyan rendezvényeknek, ahol az idősek szórakozhatnak, régi ismerősökkel találkozhatnak, jó hangulatban tölthetik el városunkban ezt a néhány napot.

Borkai Zsolt köszöntötte Nagy Istvánnét, aki Miskolcról érkezett, és idén ünnepli kilencvenedik születésnapját. A polgármester ajándékot adott át Máté Lászlónak és Máté Lászlónénak, akik már tizedik alkalommal vesznek részt a programon, és idén ünneplik ötvenedik házassági évfordulójukat. Ők fogalmazták meg először: Győr legyen a dal városa! Ugyancsak idén ötven éve házas másik két résztvevő Teplán Sándor és felesége.

A gálán a jó hangulatú nótázás mellett az év dalosa díjakat is átadták. Népdal kategóriában Kiss Ferenc, Kiss Lajosné és Pozsik Antal, míg magyar nóta kategóriában Molnár József, Sebestyén Tamás és Vajda Mária vehette át az elismerést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.