Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2014. November 19. 08:31, szerda | Sport
Forrás: MTI/MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Dárdai visszatér Berlinbe - négy meccsig volt kapitány

Dárdai visszatér Berlinbe - négy meccsig volt kapitány

Az oroszok elleni barátságos mérkőzés után visszatér a berlini Hertha csapatához Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya.

A 38 éves szakember a német klub honlapjának nyilatkozva azt mondta, nagyszerű tapasztalatokkal gazdagodott Magyarországon, és köszönettel tartozik a Herthának, hogy lehetőséget biztosított neki a válogatott irányítására.

"Nem változott semmi, négy mérkőzésre vállaltam el a szövetségi kapitányi tisztséget, utána visszatérek Berlinben, és először Michael Preetzcel, a Hertha menedzserével együtt elemezzük majd a mögöttem lévő időszakot" - nyilatkozta Dárdai, aki hozzátette, Preetz a főnöke, ezért beszámol neki a magyarországi "élményeiről".

A megbízott kapitány hangsúlyozta, hogy szerződése van a Herthánál, folytatni akarja edzői tanulmányait, mindemellett Berlin az otthona, ott él a családja, a gyermekei is ott járnak iskolába.

"Természetesen megértem, hogy a magyar válogatott szurkolói örülnek az eredményeknek, és büszke vagyok arra, hogy a munkámnak beérett a gyümölcse. Szerencsés vagyok azért is, mert a játékosokkal jól megértettük egymást, és ők az utolsó izzadságcseppjükig küzdöttek a közös céljainkért" - tette hozzá Dárdai.

Hétfőn Preetz azt nyilatkozta a Kicker című sportnapilap honlapjának, hogy "nem kétséges, vége Dárdai kapitányi munkájának, és az oroszok elleni találkozót követően százszázalékosan a Herthánál elvégzendő munkára és az edzői tanulmányaira koncentrál majd".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:38, szerda | Sport

Hazai döntetlennel búcsúzott a Ferencváros

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a keddi visszavágón a vendég Midtjyllanddal, amely így 3-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójából.

2024. Augusztus 14. 07:37, szerda | Sport

Kl-selejtező - A Paks egyetlen körre a főtáblától

2024. Augusztus 13. 08:01, kedd | Sport

BL-selejtező - A balhátvéd poszt okoz gondot a Midtjylland edzőjének

A Midtjylland vezetőedzőjének a balhátvéd poszt okoz gondot a Ferencváros elleni visszavágó előtt a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában.

2024. Augusztus 13. 07:50, kedd | Sport

Köszöntötték az olimpikonokat, Gyulay szerint méltán lehetünk büszkék

Több mint ezer fős lelkes tömeg, rokonok, barátok, szurkolók és a média munkatársai fogadták a párizsi olimpiáról az aranygéppel, valamint korábban hazatért magyar olimpikonokat hétfő délután a Puskás Szoborparkban.