Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2021. December 15. 09:06, szerda | Helyi

December 21-ig stratégiai gázkészletből kap gázt Győr

December 21-ig stratégiai gázkészletből kap gázt Győr

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal tette lehetővé a győri távhőszolgáltató számára, hogy december 21-ig a MSZKSZ biztonsági földgázkészletéből lássa el fogyasztóit – közölte a MEKH.

A hivatal a döntést a Győr-Szol Zrt. által ellátott felhasználók távhőszolgáltatásának biztosítása érdekében hozta meg.

A győri távhőszolgáltató szerződött földgázkereskedője december 14-én 6 órától felmondta a céggel kötött földgáz-kereskedelmi szerződést. A MEKH a távhőszolgáltatásról szóló törvény rendelkezései alapján hivatalból indított eljárás keretében határozatot hozott a földgázforrás nélkül maradó győri távhőszolgáltató ideiglenes ellátásáról.

A győri cégnek december 21-én 6 óráig kell új földgáz-kereskedelmi szerződést kötnie. A közlemény szerint az átmeneti időben a távhőtermelő a jogszabályban meghatározott szabályozott díjat köteles fizetni a stratégiai készletből felhasznált földgázért.

A határozatban szerepel az is, hogy a szolgáltató cég a földgáz biztonsági készlet mértékéről szóló miniszteri rendelet szerinti mobil földgázkészletből legfeljebb 1 272 000 megawattóra mennyiségig jogosult vételezni hatósági földgázáron.

A Global NRG Zrt. 2014 óta látja el földgázzal a Győrben távhőszolgáltatásért is felelős Győr-Szol Zrt.-t. A földgázkereskedő októberben kezdeményezte a 2020/21-es, illetve a 2021/22-es szerződés módosítását "a gázárak drasztikus változása" miatt, amelyhez a győri közgyűlés december 7-én nem járult hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 10:16, vasárnap | Helyi

Vidéki sanzonnal indul a nyár Győrben

Mező Misi és a Magna Cum Laude Zenekar koncetrjével indul a nyár Győrben – a hírt Dr. Dézsi Csaba András osztotta meg közösségi oldalán.

2022. Május 22. 09:16, vasárnap | Helyi

Hogyan készült mifelénk? – Vidám Szigetközi Paradicsom

2022. Május 22. 08:15, vasárnap | Helyi

Kullancsinvázió egész évben

Rengeteg a fertőzött kullancs szerte az országban, hiszen az elmúlt évek enyhe téli időjárása kedvezett az élősködők áttelelésének.

2022. Május 21. 15:16, szombat | Helyi

Bajnok az Audi ETO KC

A Győri Audi ETO KC 16. alkalommal megnyerte a női kézilabda NB I-et. Pénteken 28-25-re győzött Debrecenben, így pontazonossággal zárt a tabellán a tavalyi bajnok Ferencvárossal, de a gólkülönbség a győrieknek kedvezett.