Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2021. December 15. 09:06, szerda | Helyi

December 21-ig stratégiai gázkészletből kap gázt Győr

December 21-ig stratégiai gázkészletből kap gázt Győr

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal tette lehetővé a győri távhőszolgáltató számára, hogy december 21-ig a MSZKSZ biztonsági földgázkészletéből lássa el fogyasztóit – közölte a MEKH.

A hivatal a döntést a Győr-Szol Zrt. által ellátott felhasználók távhőszolgáltatásának biztosítása érdekében hozta meg.

A győri távhőszolgáltató szerződött földgázkereskedője december 14-én 6 órától felmondta a céggel kötött földgáz-kereskedelmi szerződést. A MEKH a távhőszolgáltatásról szóló törvény rendelkezései alapján hivatalból indított eljárás keretében határozatot hozott a földgázforrás nélkül maradó győri távhőszolgáltató ideiglenes ellátásáról.

A győri cégnek december 21-én 6 óráig kell új földgáz-kereskedelmi szerződést kötnie. A közlemény szerint az átmeneti időben a távhőtermelő a jogszabályban meghatározott szabályozott díjat köteles fizetni a stratégiai készletből felhasznált földgázért.

A határozatban szerepel az is, hogy a szolgáltató cég a földgáz biztonsági készlet mértékéről szóló miniszteri rendelet szerinti mobil földgázkészletből legfeljebb 1 272 000 megawattóra mennyiségig jogosult vételezni hatósági földgázáron.

A Global NRG Zrt. 2014 óta látja el földgázzal a Győrben távhőszolgáltatásért is felelős Győr-Szol Zrt.-t. A földgázkereskedő októberben kezdeményezte a 2020/21-es, illetve a 2021/22-es szerződés módosítását "a gázárak drasztikus változása" miatt, amelyhez a győri közgyűlés december 7-én nem járult hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 09:12, szombat | Helyi

Vasárnap akart menni a hulladékudvarba? Ne tegye!

Nem üzemelnek most vasárnap, június 16-án a GYHG üzemeltetésében lévő győri és vidéki hulladékudvarok – közölte honlapján a szolgáltató.

2024. Június 15. 08:14, szombat | Helyi

Korlátozhatják a mobilozást az iskolá

Korlátozhatják a mobiltelefonok használatát az iskolák. Az országgyűlés elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot.

2024. Június 15. 07:14, szombat | Helyi

Megyei közgyűlés: az elnök új lesz, a Fidesz-többség a régi

Vármegyei közgyűlés megválasztható tagjainak száma huszonkettő, ezeken pedig a frakciók így osztoznak: Fidesz-KDNP 13 tag, Mi Hazánk 4, Momentum 3, DK 2. Masszív fideszes többség lesz tehát a megyei közgyűlésben is.

2024. Június 14. 09:11, péntek | Helyi

Győri-Lukács Viktória is bekerülhet a szezon álomcsapatába

Három magyar kézilabdázó, a férfiaknál Bánhidi Bence, a nőknél Győri-Lukács Viktória és Töpfner Alexandra is bekerülhet a szezon álomcsapatába az európai szövetség (EHF) szavazásán.