Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2019. Május 30. 15:47, csütörtök | Belföld

Dél-Korea külügyminisztere és 38 hozzátartozó is Magyarországra jön

Dél-Korea külügyminisztere és 38 hozzátartozó is Magyarországra jön

Eddig hét halottról tudni, 21 embert még keresnek a hatóságok. Hét ember túlélte a szerencsétlenséget. A túlélők és az áldozatok is mind dél-koreaiak. Az eset miatt 38 hozzátartozó van úton Budapest felé, akik péntek délután vagy es

Dél-Koreából több csoport is érkezik Magyarországra a dunai hajóbaleset miatt. A dél-koreai miniszter vezette csoport még csütörtökön Budapestre utazik, valamint a magyar fővárosba küldenek egy 13 fős mentőcsoportot.

Emellett a Very Good Tour dél-koreai utazási iroda tudatta, hogy a balesetet szenvedettek 38 hozzátartozója úton van Budapestre, péntek délután vagy este fognak megérkezni.

Mun Dzse In dél-koreai elnök utasította kormányát, hogy a magyar hatóságokkal együttműködve tegyen meg minden tőle telhetőt azoknak a dél-koreai turistáknak a megsegítésére, akik hajóbalesetet szenvedtek Budapesten.

Kang Kjung Vha külügyminiszter vezetésével még csütörtökön 18 tisztviselőből álló csoportot küldenek Magyarországra.

Heten meghaltak és 21-en eltűntek a balesetben, amelyben összeütközött két hajó szerda este Budapesten a Dunán, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, kihűléses tünetekkel vitték őket kórházba stabil állapotban.

A magyar hatóságok csütörtökön közölték, hogy négy ember már elhagyhatta a kórházat.

A dél-koreai turisták a Hableány nevű magyar kirándulóhajón utaztak, amely összeütközött a Viking hajózási társaság egyik hajójával.

Forrás: origo.hu

Főkép: 444.hu

Fotó: Medgyesi Milán - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 11:20, vasárnap | Belföld

Itt az új szélrekord - 130 km/órás szél fújt a Kab-hegyen

Tegnap nem sok helyen fordultak elő viharosnál gyengébb széllökések, sőt erősen viharosak (>90 km/h) is szép számmal kifutottak - írja az OMSZ.

2023. Február 05. 08:03, vasárnap | Belföld

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó nyerőszámai

2023. Február 05. 07:59, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: tőkeprogramot indít hamarosan a kormány

2023. Február 05. 07:56, vasárnap | Belföld

Tállai András: a héten dupla nyugdíjat utal a kormány

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték.