Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Április 13. 07:20, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Deszkás tüntetés szombaton

Deszkás tüntetés szombaton

Tiltakozó felvonulást szerveznek a győri gördeszkások április 17-én Győrben, amiért a helyi önkormányzat május elsejétől betiltotta a gördeszkázást a belvárosban. A

A deszkások április 17-én, szombaton fél 3-kor kezdik a demonstrációt a Városháza előtt, majd rendőri biztosítás mellett a felújított Széchenyi térre vonulnak. Itt, - az önkormányzati rendelkezés szerint- május első napjától már tilos a gördeszkázás. Aki mégis megpróbálkozik vele, azt 30 ezer forintos bírsággal, valamit a gördeszka elkobzásával büntethetik.

A megmozdulás szervezői arra kívánják felhívni a rendelet alkotóinak figyelmét, hogy a tiltás súlyosan sérti a szabad mozgáshoz való jogot, hiszen a deszkát közlekedési eszközként sem használhatja tulajdonosa a belvárosban, valamit a sport célú felhasználást is akadályozza, mert Győrött egyetlen épített gördeszka pálya sincsen.

A tiltakozó akciót eső esetén is megtartják, és várnak minden, az üggyel egyetértő győri polgárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.