Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 10. 06:42, szombat | Sport
Forrás: mno.hu - Fotó: Utassy Loránd

Detre Diána cápaveszélyben küzd a kvótáért

Detre Diána cápaveszélyben küzd a kvótáért

A hajdani Cápa-filmeket is felidézheti a vitorlázók olimpiai kvalifikációs világbajnoksága, amely az ausztráliai Perthben zajlik.

Tudniillik a mezőnyt egy nagy fehér cápa riogatja, amely az elmúlt hónapokban már három áldozatot szedett. Így a női szörfösök között az ötkarikás kvótára jó eséllyel pályázó Detre Diánának nem csak két potenciális vetélytársán kell tartania a szemét.

A vb-n a női szörfösök között az Arany csoportban tizennyolc, az Ezüstben két kvóta talál gazdára, és Detre Diána utóbbiak egyikét szerezheti meg szombaton. Jelen állás szerint csoportjából a pillanatnyilag vezető görög versenyző és ő jutna ki a londoni ötkarikás játékokra, ám azért figyelnie kell a harmadik helyen álló holland versenyzőre is. S egy szokatlan „veszélyforrásra” is.

– Egy négy és fél méteres, nagy fehér cápa garázdálkodik itt húsz kilométeres körzetben. Már három embert megevett, augusztusban, szeptemberben és októberben is volt áldozata. Perthben állítólag eddig tizenöt évente volt egy cápatámadás, most három hónap alatt három is történt. A vb alatt is többen látták, és a spanyol világbajnok Blanca Manchonnak elég közeli élménye van vele. Jött ki a vízből, és nem értette, a parton miért sikoltoznak, meg kiabálnak neki, hogy igyekezzen. Ha tudta volna, hogy húsz méterre mögötte ott egy hatalmas uszony, biztos gyorsabban szedi a lábát… – mondta el a pekingi olimpián 22. helyen zárt Detre Diána, akit a pénteki szabadnapon értünk el.

– Ha most kinézek az ablakomon, azt látom, hogy tele az óceán szörfösökkel, kite-osokkal, 25 fok van és nagy nyüzsgés. Az emberek nem nagyon foglalkoznak a cápával, és én is úgy vagyok vele, csak nem engem szúr ki magának. Persze amikor vízen voltam, és lett egy seb a lábamon, ami vérzett is, akkor gyorsan iszkoltam kifelé. S az sem megnyugtató, ha éppen a fejem fölött köröz valamelyik helikopter, mert ezek éppen a cápa útját követik. Állandóan a levegőben vannak, és a mentőhajók is mindig készenlétben állnak, ám a szervezők bebiztosították magukat: aláírattak velünk egy nyilatkozatot, hogy saját felelősségünkre megyünk ki a vízre – tette hozzá a versenyző.

A Detre Diánával készített interjúnk a Magyar Nemzet szombati számában olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.