Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Augusztus 06. 06:52, hétfő | Sport

Dévai Boglárka tornász Európa-bajnok lett

Dévai Boglárka tornász Európa-bajnok lett

Dévai Boglárka aranyérmet nyert ugrásban a glasgow-i tornász Európa-bajnokságon vasárnap.

Idén először rendezték meg a multisport Európa-bajnokságot, melyen a tornászé az első aranyérem. Szombaton Késely Ajna 800 méteres gyorsúszásban szerzett ezüstöt.

Dévai 14.349 pontot ért el, amellyel megelőzte a második helyezett orosz Angelina Melnyikovát (14.233), valamint a bronzérmes román Denisa Golgotát (14.166)

A szombathelyi sportoló első helyen jutott a fináléba, így vasárnap délután elsőként mutathatta be gyakorlatát. Ugrása mindkét alkalommal jól sikerült, de a leérkezés egyik esetben sem volt hibátlan. A 6,0-s erősségű ugrása után egy, az 5,4-es erősségű után három tizedpontos levonást kapott, így 14,349 ponttal zárt.

A folytatásban senkit nem büntetett levonással a zsűri, de nem is voltak olyan erősségű gyakorlatok, amilyet a magyar versenyző bemutatott. A hatodik induló után már biztos volt, hogy Dévai érmet nyer, majd a német Sarah Voss sem tudta megelőzni, és Melnyikova is csupán a második helyet tudta megszerezni.
Dévai sikerével húsz év után nyert aranyérmet Európa-bajnokságon magyar női tornász.

Forrás: origo.hu

Fotó: Jochapress - sportfaktor.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.