Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2024. Augusztus 22. 07:14, csütörtök | Helyi

Dézsi a vasútállomásról: a sikernek sok gazdája van

Dézsi a vasútállomásról: a sikernek sok gazdája van

A minap jelentette be Lázár János közlekedési miniszter, hogy a győri vasútállomást is felújítják.

Mivel a téma a mögöttünk hagyott önkormányzati kampány egyik vezérfonala is volt, két politikus is posztolt ezt követően: egyrészt a győri polgármester (Fidesz-KDNP), másrészt pedig Kósa Roland képviselő (Tiszta Szívvel a Városért Egyesület), aki az állomás felújításáért aláírást gyűjtött idén februárban.

Dézsi Csaba András az elmúlt négy évben többször felhozta a témát és a felújítás szükségességét, a MÁV vezérkarával is tárgyalt, ez elvitathatatlan tény és elfelejteni nem lenne korrekt. A bejelentés után a Győrpluszon futó műsorában Dézsi visszafogottan nyilatkozott magáról a Lázár-bejelentésről, szerinte is „ez még nagyon messze van a sikertől”. Valóban nem tudni egyelőre semmit a részletekről, de az októberig regnáló polgármester azt gondolja, az akadálymentesítés mindenképp elérhető, illetve ismét ígéretet tett a helyére októbertől érkező Pintér Bencének, hogy ha kéri, segít neki a folytatásban.

„A vasútállomást fel kell újítani, össze kell fognunk, ha az új polgármester ehhez bármit hozzá tud tenni, azt támogatni fogjuk. Győr egy család és egy célunk lehet, hogy minél jobb legyen itt élni.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 09:16, péntek | Helyi

A határ túloldalán is tiltakoznak egy vitnyédi menekülttábor ellen

Hans Peter Doskozil burgenlandi kormányzó arról írt bejegyzésében, hogy a média a Deutschkreutzhoz közeli Vitnyéden menekülttáborról kialakításáról számolt be

2024. Szeptember 27. 08:10, péntek | Helyi

Óriási tömeg ünnepelt együtt az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án több ezer ember részvételével zajlott az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont Grand Opening rendezvénye, melyen a résztvevők együtt ünnepelték meg az Élményközpont teljes megújulását.

2024. Szeptember 27. 07:13, péntek | Helyi

Hol folytatják az eddigi városvezetők?

Az utolsó közgyűlést követően biztosan változni fog a városvezetés. Számba vettük, hogy a polgármesterről, illetve az alpolgármesterekről mit lehet tudni a folytatást illetően.

2024. Szeptember 26. 09:16, csütörtök | Helyi

Árvíz után: óriási kár a faanyagban és a vadállományban

Az elmúlt napok, hetek eseményeit meghatározta a többhetes kánikula után érkező Borisz ciklon, majd a nyomában járó árhullám. Akár többezer köbméter faanyagot is elvihetett az ár a Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. területéről.