Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2020. Január 27. 13:07, hétfő | Helyi

Dézsi Csaba András az új polgármester - Történelmi győzelmet aratott az időközi polgármester választás Győrben

Dézsi Csaba András az új polgármester - Történelmi győzelmet aratott az időközi polgármester választás Győrben

Nagy fölénnyel győzött Dézsi Csaba András, győri fideszes polgármesterjelölt. Kemény, problémamegoldó kampányon van túl Dézsi Csaba András, a győri vasárnapi időközi polgármester-választás nyertese.

100 százalékos feldolgozottságnál a Fidesz jelöltje 56,14 százalékot kapott, az ellenzéké 39,05 százalékot. Az eredmény egyértelműen azt mutatja, hogy elbukott az ellenzéki összefogás. Jól látszik, hogy teljes kudarc a Gyurcsány Ferenctől a Jobbikig terjedő ellenzéki összeborulás. A választók világos üzenetet küldtek, hogy nem kérnek abból a káoszból, amit az ellenzéki önkormányzatok folytatnak október óta - elég gondolnunk Karácsony Gergelyre és Budapestre. Ugyanakkor a Fidesz megerősített támogatást kapott.

Tanulságos, hogy míg október 13-án Borkai Zsolt, a Fidesz akkori jelöltje csak kis különbséggel, 44:42 arányban verte meg az ellenzék jelöltjét, Dézsi Csaba András hatalmas különbséggel nyert. Most, 100 százalékos feldolgozottságnál Dézsi 56,14 százalékot kapott, míg az ellenzéki jelölt csak 39,05 százalékot. Teljesen nyilvánvaló: a Fidesz megerősített támogatást kapott.

A frissen megválasztott polgármester az M1 műsorában vasárnap este elmondta: a választás fő kérdése volt, hogy az emberek megértik-e a kampányt, azt, hogy nyitott várost tervez és együtt építeni tovább Győr városát, vagy pedig bástyát képez az ellenzék Győrben, azért hogy a kormánnyal csatározzon.

Emlékeztetett arra, hogy Győrben a 15 fős testület több mint 2/3-át teszi ki a Fidesz KDNP frakciója, célszerű, hogy a polgármester is ebben a konstrukcióban dolgozzon.

Elmondta: kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal, mert íróasztal mellett nem mindig lehet jó megoldást találni.

Dézsi Csaba András szerint volt tétje a választásnak, nem lehet megelégedni az elért eredményekkel. Jelezte: abban hisz, hogy a munkát csinálni kell, célja, hogy felpörgessék az ügyintézést a városházán.

„Az feldolgozottság jelenlegi állása szerint én vagyok Győr megyei jogú város polgármestere, hiszen úgy tűnik, ezek az arányok már nem behozhatók” – kezdte a sajtótájékoztatót a győri Rába Hotelben, majd gratulált a magyar férfi vízilabda-válogatottnak, hogy megnyerték az Európa Bajnokságot, majd az olimpiához is minden jót kívánt az aranyérmes sportolóknak. Ezt követően tért rá a győri időközi polgármester-választásra.

„Nagyon köszönöm a győri polgárok bizalmát, köszönöm azoknak, akik megtiszteltek a bizalmukkal, és rám adták a voksukat. Ez a nap rendkívül fontos volt Győr életében, ugyanis eldőlt az, hogy a város tovább fejlődik-e, vagy pedig elindul egy lejtőn” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András.

Egy hasonlattal is élt, miszerint Győr az ország motorja, s kardiológus lévén dr. Dézsinek városunk az ország szívét jelenti.

„Úgy gondolom, hogy a győriek arra a munkastílusra mondtak igent, amit a kampány során meghirdettem" -tette hozzá.

Forrás: hirado.hu; origo.hu; gyorplusz.hu

Fotó: Marcali Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lakás épült megyénkben, de jóval kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2023-ban 18 647 új lakás épült Magyarországon, ami 9,2 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

Gombostűvel büntet az ismeretlen tettes

Felháborító esetről számoltak be egy győri Facebook csoportban. Az egyik játszótéren gombostűkkel tűzdelt jutalomfalatokat szórtak el. Egy kutya sajnos evett is belőlük, több mint 20 gombostűt találtak a testében.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

Fákat vágnak ki Győrben, lassulhat a forgalom – mutatjuk, melyik csomópontot érinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.