Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Március 06. 16:00, kedd | Belföld

DÍjat nyert A hentes, a kurva és a félszemű

DÍjat nyert A hentes, a kurva és a félszemű

Szász János: A hentes, a kurva és a félszemű című, 16+ korhatáros filmje nyerte a Fantasporto Nemzetközi Filmfesztivál kritikusi zsűrijének a díját. - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

A február 20. és március 4. között immár 38. alkalommal megrendezett Fantasporto mintegy száz új alkotást vonultatott fel. A hentes, a kurva és a félszemű a fesztivál Rendezők Hete (Semana dos realizadores) versenyprogramjában szerepelt.

A film, amelyben Gryllus Dorka, Nagy Zsolt és Hegedűs D. Géza játssza a főszerepeket, a Filmalap támogatásával készült az Unio Film gyártásában, és 2018 januárja óta látható a magyar mozikban a Big Bang Média forgalmazásában.

Szász János a film forgatókönyvét Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte, az operatőr Máthé Tibor volt.

Stílszerű plakát készült Szász János új filmjéhez, amelyet január végén mutatnak be a mozik.

"Kapzsiság, csábítás, gyilkosság" – hirdeti a felirat és a plakát igyekszik ezt a hármasságot képileg is kihangsúlyozni az aranyrúddal és Gryllus Dorka meztelen testével. A plakátot Frank Rizzo tervezte.

Forrás: MTI; gyorplusz.hu

Kép: Big Bang Media

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.