Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 26. 07:33, csütörtök | Belföld

Díjazták a családbarát kórházi osztályokat

Díjazták a családbarát kórházi osztályokat

Tizenhat magyarországi kórházi osztálynak adták át a \"családbarát\" elismerő címet a kórházszövetség egri kongresszusán.

- mondta a Három királyfi, három királylány mozgalom sajtóreferense szerdán.

Körmendi Boglárka elmondta, hogy a kórházi osztályokat elismerő pályázatot a Kopp Mária alapította Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, az év családbarát vállalata-díj alapítója és a Magyar Kórházszövetség hirdette meg.

Az alapítók célja, hogy bemutassák a kórházi szférában már látható jó családbarát gyakorlatot, és ezt a szemléletet minél szélesebb körben sikerüljön érvényesíteni.

"Az elismerés díjazza a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtését a kórházi dolgozóknál, a dolgozók jobb megbecsülését, valamint a betegek és hozzátartozóik "minél emberibb" kiszolgálását. " - közölte a kommunikációs szakember.

Hozzátette: hogy jövőre először adják majd át a Családbarát Kórház-díjat. Erre az elismerésre azok az intézmények pályázhatnak, amelyekben legalább három kórházi osztály megkapta a "családbarát" címet.

A zsűri elnökei Mészáros Magdolna címzetes főiskolai docens, szülésznő, egészségügyi szakoktató, egészségügyi menedzser, szociálpolitikus; Skrabski Fruzsina újságíró, blogger, producer, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, a zsűri pedig: Dr. Novák Krisztina az Integrált Jogvédelmi Szolgálat Jogvédelmi Biztosa; Prof. Dr. Oláh Éva egyetemi tanár, gyermekgyógyász, klinikai genetikus; Dr. Páva Hanna az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese, az ÁEEK Emberi Erőforrás-fejlesztési Főigazgatóság vezetője; dr. Révész Bálint a K&H Bank Zrt. Személyügyi szolgáltatások és munkavállalói kapcsolatok főosztály vezetője; Szabó Zoltán a BT Európai Szolgáltatóközpontjának vezetője és Ujvári Enikő a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz, munka-magánélet Programjának vezetője, HR szakértő, az Év Családbarát Vállalata-díj zsűrijének elnöke - voltak.

Forrás: origo.hu

Kép: haromkiralyfi.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára