Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. December 04. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győri Balett

Diótörő az Arénákban: plusz egy előadás Győrben

Diótörő az Arénákban: plusz egy előadás Győrben

Az eddigi legnagyobb hazai Diótörő előadást két időpontban is megtekintheti a közönség december 10-én az Audi Arénában, Győrben.

A Győri Balett a világhírű moszkvai Bolsoj balett-társulatának szólistáival állítja színpadra az idei karácsonyi szezonban Csajkovszkij klasszikusát, a Diótörőt. A nagy érdeklődésre való tekintettel, december 10-én 13:30 perckor és 18:00 órakor is fellép a Győri Balett az Arénában.

A Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskola balett-növendékei, valamint artisták is színpadra lépnek."Ugyanazt az élményt szeretném adni a közönségnek a Diótörőmmel, melyet a darab keletkezésekor az alkotók szántak nézőiknek"- idézi a közlemény ifj. Harangozó Gyulát. A koreográfus kifejtette:"ha a darab eleje egy 21. századi karácsonyi vendégség, amelyen a meghívott gyerekek Pókembert, Barbie-t és a Robotot láthatják táncolni, és a bábjáték helyett a Diótörő herceg egy videójátékon keresztül védi meg szeretett Kláráját az Egérkirálytól, akkor valószínűleg ugyanazt a hatást érem el, melyet a 19. században a darab alkotói értek el korabeli közönségüknél, hiszen az akkori gyerekek a jól ismert mindennapi életükből röppentek át a határtalan mesék világába."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.