Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. November 07. 07:45, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Dízelbotrány és manipuláció már az Audinál is?

Dízelbotrány és manipuláció már az Audinál is?

A Bild am Sonntag német hírmagazin beszámolója szerint a motorok emissziós értékeinek manipulálására alkalmas szoftverfunkcióra bukkant még a nyár folyamán a kaliforniai CARB környezetvédelmi hivatal az Audinál.

A lap forrásmegadás nélkül közölt információi szerint a V6-os motorral és automata sebességváltóval rendelkező Audi modelleknél a motorvezérlő szoftver a kormány mozgása alapján felismeri, hogy az autó tesztpadon áll-e, vagy sem. Amennyiben a motor beindítása után a kormány nem mozdul, a motorvezérlés alacsony szén-dioxid-kibocsátási értékeket adó "melegítő" üzemmódban működik, amennyiben viszont a kormány több, mint 15 fokkal elmozdul, a vezérlőprogram magasabb üzemanyag fogyasztásra és szén-dioxid-kibocsátásra vált át.

A CARB birtokába került belső vállalati dokumentumok szerint az Audi már évek óta alkalmazza dízel- és benzinüzemű autóinál egyaránt a tesztüzemmód felismerésének ezt a módját Európában is.

A CARB és az Audi nem kommentálta a hírmagazin beszámolóját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.