Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. November 17. 05:00, hétfő | Bulvár

Döbbenetes! "Legek", ha találkoznak...

Döbbenetes!

Először találkozott egymással a világ legmagasabb és legalacsonyabb embere, a 251 centiméteres török Sultan Kösen és az 54,6 centiméteres nepáli Csandra Bahadur Dangi.

Az eseményt a tizedik alkalommal megtartott Guinness-világrekordok napjára szervezték meg Londonban. A két csúcstartó a belvárosban, a Westminster apátság közelében találkozott csütörtökön, és ittak egy teát.
A hagyományos nepáli öltözetet viselő, 75 éves Dangi elmondta: nagy öröm, hogy láthatja saját ellentétét. A 32 éves Sultan Kösen megjegyezte, kíváncsi, milyen méretű ruhát hord teapartnere, és ha ő fölvenné, meddig érne neki.
Az öltönyt és piros nyakkendőt viselő Kösen bevallotta: magassága egészségügyi problémákat okoz, fáj a térde, ha sokáig kell állnia.
Testmérete egy agyalapimirigy-daganat következménye, melyet 2010-ben Amerikában megoperáltak. A műtét után növekedési hormont szabályozó gyógyszereket szedett, és végül 2012-ben jelentették ki az orvosok, hogy nem nő tovább.
A török férfinek tavaly teljesült nagy álma, megházasodott. Most éttermet szeretne nyitni – mondta a londoni találkozón. Eddig egyetlen megélhetése az volt, hogy ő a világon a legmagasabb.
Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.