Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Június 09. 14:45, szerda | Bulvár
Forrás: HírTV

Dömper és cigi – kezelésbe veszik a dohányzó kétévest

Dömper és cigi – kezelésbe veszik a dohányzó kétévest

Kevesebb cigarettát szív a láncdohányos indonéz kisfiú - jelentették be kedden helyi gyermekjóléti szakemberek. Eszerint a kétéves gyerek „csupán” 15 szálat füstöl el naponta a korábbi 40 helyett. A szakemberek olyan terápiát dolgozt

A kisfiút végül szakemberek vették kezelésbe. Úgy döntöttek, hogy játékkal próbálják leszoktatni a nikotinfüggőségéről. Amíg foglalkoztak vele, addig a kisfiú is sokkal kevesebbet cigizett. A szakemberek azt mondták, hogy rövid idő alatt sikerült jelentősen csökkenteniük a fiú dohányzását. A gyerek szülei egy piacon dolgoztak, ahova a fiút is magukkal vitték. Itt szokott rá a cigire is.


A leszoktató terápia részeként a szakemberek nem csak játékokkal foglalták le a gyereket, hanem a dohányzást rossz dolgokkal is összekötötték. Az egyik orvosa azt mondta az AFP-nek, hogy a fiú nagyon szeret énekelni, így elmagyarázták neki, hogyha tovább dohányzik, hamarosan nem tud majd szépen dalolni.


A kétéves gyerek esete rámutatott arra is, hogy Indonéziában illetve a fejlődő országokban mennyire nincs szabályozva a dohányipar. Sok helyen a gyártók a nőket és a fiatalokat, gyerekeket célozzák meg reklámjaikkal.


FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült