Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Február 11. 14:45, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Döntést hozott Nagy László

Döntést hozott Nagy László

Nagy László csütörtökön rövid üzenetet juttatott el a Magyar Kézilabda Szövetségnek, amelyben jelezte: nem kíván szerepelni a válogatottban.

Az MKSZ közleménye szerint Nagy László 2011. február 10-én, csütörtökön rövid üzenetet juttatott el a Magyar Kézilabda Szövetség elnökéhez, Sinka Lászlóhoz és a vele eddig megbeszéléseket folytatott elnökségi tagokhoz, amelyben így fogalmazott: „A február 15-i határidőt nem megvárva, a mai napon, február 10-én jelzem, hogy nem kívánok szerepelni a válogatottban! Üdvözlettel: Nagy László.”

A játékos döntését tudomásul véve az ügyet a szövetség lezártnak tekinti.

Nagy László 1999-2009 között egy olimpián, négy világbajnokságon és három Európa-bajnokságon erősítette a magyar válogatottat, 2005-től csapatkapitányként. Utoljára 2009 júniusában, Szlovákiában, Eb-selejtezőn szerepelt a nemzeti csapatban. A 2010-es Eb-t fáradtságra, a 2010-es vb-selejtezőket gerincbántalmakra hivatkozva mondta le. 2010 őszén nyílt levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy amíg a magyar válogatott számára a szövetség nem biztosít megfelelő feltételeket (megfelelő szállás, napidíj, felszerelés, menedzselés, biztosítás), addig nem kíván a csapatban szerepelni. Pár nappal később a válogatott tagjai kiálltak Nagy László mellett, mondván: egyetértenek levelének tartalmával.

A Magyar Kézilabda Szövetség háromfős különbizottságot állított fel Vass Sándor alelnök, valamint Hajnal Csaba és Kővári Árpád elnökségi tagok részvételével. A testület tovább egyeztetett Nagy Lászlóval, aki azonban nem vett részt a 2011-es világbajnokságon sem. A Barcelona csapatkapitánya szerződéstervezetet kapott a szövetségtől a válogatottbeli szerepléssel kapcsolatban, amelyre január végéig vártak választ a kézilabdázótól, ám február elején Kővári Árpád arról számolt be, hogy Nagy László garanciát kért a szerződésben foglaltak teljesítésére. A következő határidő február 15-e volt, a játékos ennek lejárta előtt öt nappal küldte el rövid üzenetét az MKSZ-nek, amelyben közölte: nem kíván szerepelni a válogatottban.

2009 óta többször is felmerült, hogy a hároméves kötelező kivárási időszakot követően Nagy László a 2012-es olimpián már a spanyol válogatottban szerepelhet. A spanyol szövetség ezt többször is cáfolta, míg Nagy az üggyel kapcsolatban csupán annyit közölt: előfordulhat, hogy felveszi a spanyol állampolgárságot is, mivel családjával hosszú távon Barcelonában kíván élni. (rá)

kezi.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!