Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Szeptember 05. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Döntős a Ljubljanát öt góllal legyőző Alba Volán

Döntős a Ljubljanát öt góllal legyőző Alba Volán

Székesfehérváron a második Ifjabb Ocskay Gábor-emléktornán a házigazda Sapa Fehérvár AV 19 magabiztos, ötgólos győzelmet aratott a szlovén Olimpija Ljubljana elleni elődöntőben. A vasárnapi döntőben a fehérváriak 18 órától az oszt

A torna első elődöntőjében a Graz az első harmad második felében megszerzett háromgólos előnyével a folytatásban jól sáfárkodott. A találkozó a harmadik felvonás közepén vált ismét izgalmassá, amikor egygólos hátrányra felzárkózott a Vienna, de egy gyors grazi válasz lehűtötte a bécsi kedélyeket.

A nap főmeccsén a házigazda Alba Volán lépett jégre régi riválisa, a Ljubljana ellen. A kilencedik percben egy visszatérő, Fodor Szabolcs egyéni akciót fejezett be góllal: kibrusztolta magának a lövő helyzetet, majd vezetést szerzett övéinek. A harmad vége rémálommal ért fel a szlovéneknek: Vas Márton fórból növelte az előnyt - Ladányi Balázs távoli lövése jött le a kapusról -, majd Benk András szerzett újabb gólt szerencsés körülmények között. A fehérvári a jobbról adott volna középre, ahol egy érkező és blokkolni készülő védőről saját kapujába került a pakk.

Ezután Ladányi a bal oldalon tört be, majd egy ütemet kivárva, éles szögből bombázott a hosszú, bal alsó sarokba, a kegyelemdöfést pedig Kovács Csaba adta meg, aki balra húzott, majd visszalőtte a korongot a bal felsőbe. A négy fehérvári találat kevesebb, mint három perc alatt esett. A padlóra került szlovéneknek jól jött a harmadszünet.

A második felvonás elején az új igazolás, Ales Krajnc növelte a fehérváriak előnyét - a ziccerbe érkező passzt kötényben nem tudta gólra váltani, a kipattanót viszont már igen -, a harmadban aztán csak összejött a szépítés a vendégeknek. Visszafogott iram volt jellemző a harmadra, a fehérváriaknál a megszokottnál kevesebbet voltak a jégen a meghatározónak számító játékosok, hogy a többiek is kell rutint szerezhessenek és bizonyítsanak.

A harmadik harmadban ismét kidomborodott a Volán fölénye - a másodikban inkább egyenlő erők küzdelmét láthattuk -, de a házigazdák hiába rendezkedtek be a ljubljanai harmadba tulajdonképpen állandóra, akkor már csak helyzetekig, lövésekig és kapuvasig jutottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,