Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Január 24. 08:40, kedd | Helyi
Forrás: HírTv

Dr. Szekeres Tamás: Összhangban leszünk a munkaerőpiaci igényekkel

Dr. Szekeres Tamás: Összhangban leszünk a munkaerőpiaci igényekkel

Országosan a hetedik legtöbb államilag támogatott, 1445 létszámkeretet kapott a győri Széchenyi István Egyetem, amelynek soha nem volt még annyi állami ösztöndíjasa, mint a 2012-es évben.

Szekeres Tamás rektor (képen) hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: minden szakot megtartanak, költségvetési és financiális problémákkal nem kell sem most, sem a jövőben szembenézniük - tudósít a Hír TV.

- Összességében kedvezően érint bennünket az új szisztéma, és egy hosszú folyamat eredményeként végre munkaerő piaci igényekkel szorosabb összhangot mutat ez a keretszám-struktúra. A mi esetünkben a finanszírozott keretek jelentősen, több tíz százalékkal megnőttek a tavalyi évhez képest, és azt kell mondanom, hogy szinte nincs olyan szakunk, amit ne tudnánk indítani. Persze van olyan szak, ahol nincs, vagy alig van államilag finanszírozott keret, de ott az elmúlt években is főleg költségtérítéses hallgatóink voltak.

- Szűnhetnek-e meg egyes szakok?

- Nem. Leghatározottabban mondom, hogy nem. Költségvetési, financiális problémáink nincsenek, nem is lesznek, természetesen a fő sláger nálunk a műszaki és az informatikai képzés, de a többi területen is jelentős túljelentkezésre számítunk, ezt mutatja egyébként a nyitott kapuk és vagy az edukáción irántunk megnyilvánuló érdeklődés.

- A jogász szakon egy állami ösztöndíjas sem lesz. Okozhat-e ez leépülést?

- Nem. Leghatározottabban mondom, hogy a győri képzés, amely egyes listák szerint a második az országban az Eötvös után, mindig lesz, mindig gyakorol olyan vonzerőt a fiatalokra, hogy még áldozatok árán is itt akarnak tanulni, egyébként a mostani tapasztalat az, hogy a hallhatók majdnem 90 százaléka költségtérítésben tanul nálunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.