Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Március 29. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Drágább lesz a kenyér áprilistól

Drágább lesz a kenyér áprilistól

A vártnál ugyan kisebb mértékben, de így is drágul a kenyér. A termelőknek és kereskedőknek kevésbé, a fogyasztóknak viszont annál örvendetesebb hír, hogy a napokban számottevően csökkentek a terményárak. A szabadpiacon az étkezési


Varga Zoltán azt mondta, hogy a 10 forintos áremelés után a pékek a jelenlegi átlagosan 180 forint helyett 205 forintért szeretnék a fehérkenyér kilóját a kereskedőknek eladni. Korábban Varga Zoltán azt mondta, hogy idén elérheti a kilónkénti 400 forintot is a kenyér ára. Erre akkor kellene számítani, ha a hazai készletek kifogynának, és importálni kellene. Ennek esélye azonban csökkenni látszik, ugyanis a magyar búza itthon már olyan drága, hogy ennyiért külföldre nem lehet eladni.

A Gabonaszövetség főtitkára szerint a gabonapiac 'beállt', export nincs és a malmok sem keresik a drága búzát. A Népszabadság azt írja, hogy a drágán vásárolt malmi készletek árpilisig kitartanak, utána dől el, hogy az aratásig milyen áron vásárolnak a malmok. A feldolgozók többsége még a tavalyi aratás után annyi terményt tudott vásárolni, amennyi januárig, februárig kitartott. Ekkor kezdtek újra vásárolni – emlékezetes, hogy a kereskedők és a termelők a hiánnyal fenyegetőzve emelték áraikat. A főtitkár szerint nem valószínű, hogy jelentős mennyiségű importra lenne szükség, kitart a hazai készlet, az azonban kérdés, hogy ez a búza milyen minőségű. Eddig mintegy 50 ezer tonna étkezési búza behozatalára volt szükség.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk