Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2010. December 13. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Drágábban adták az oltóanyagot

Drágábban adták az oltóanyagot

Kénye-kedve szerint változtathatta az előző kormány idején az állammal kötött megállapodás tervezetét a hazai vakcina gyártó Omninvest Kft. - írja a Magyar Nemzet egy birtokába került levélre hivatkozva.

A levelet Oszkó Péter pénzügyminiszter még 2009 augusztusában írta Garamhegyi Ábelnek, a gazdasági minisztérium szakállamtitkárának. A leírtakból az derül ki, hogy az Omninvest a megállapodás tervezetének változtatása révén drágábban adta el a kormánynak a gyógyszertári forgalomba szánt influenza elleni oltóanyagot, mint az embereknek ingyenesen beadandó vakcinákat.

Pedig - a pénzügyi tárca akkori vezetője szerint - minden korábbi előterjesztésben azonos beszerzési ár szerepelt. Az akkori pénzügyminiszter levelében úgy fogalmazott: „számomra még mindig nehezen emészthető, hogy kormányzatként olyan mértékben kiszolgáltatottak vagyunk, hogy kénytelenek vagyunk lenyelni a cég átláthatatlan tulajdoni viszonyaival kapcsolatos ködösítését és az ártárgyalásban folytatott követhetetlen össze-vissza érvelését”.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 13:20, csütörtök | Belföld

Nyolcvan százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma

Európai összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, nyolcvan százalékkal emelkedett Magyarországon a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt években.

2022. December 08. 13:18, csütörtök | Belföld

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások - tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

2022. December 08. 13:14, csütörtök | Belföld

Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt

Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet a Rossmann Magyarország Kft.

2022. December 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Brutális a novemberi inflációs adat!

Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.