Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Február 06. 10:22, hétfő | Életmód
Forrás: táborfigyelő

Drágulnak a nyári táborok

Drágulnak a nyári táborok

Esetenként húsz százalékos áremeléssel reagálnak a táborszervezők az elmúlt évek stagnáló díjaira, ami elsősorban a későn reagáló családok pénztárcáját terhelheti meg!

A vakációs lehetőségek árai döntő többségében emelkednek, de ennek mértéke nagyon eltérő, míg a táborozás egyre inkább a családi nyaralásokhoz hasonló. Tóth Bélával, a Taborfigyelo.hu gyermektábor összehasonlító oldal vezetőjével értékeltük az idei várható trendeket.„Az elmúlt esztendők híradásai a nyári táborok árának stagnálásáról, és a programok minőségének javulásáról szóltak. Várható volt, hogy ezt a helyzetet a végtelenségig nem lehet fenntartani, és valamikor a díjaknak is alkalmazkodni kell a piaci realitásokhoz, de egyes táborok esetében talán erősebb a helyesbítés az indokoltnál.” – állítja Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu vezetője.

A vakációs lehetőségek díjai nagyrészt emelkednek, esetenként több mint 20%-kal is többet fizethetnek a családok a gyermekek táborozásáért, mint az előző években. A drágulás a táborok közel 80%-nál tetten érhető, de mértékük nagyban eltér.

„A táborárak növekedése jellemzően 2-3000 forintot jelentenek, de van olyan tábor is, ahol még a tavalyi áron tudnak foglalni a szülők. Fontos tudni, hogy az emeléssel egy időben a legtöbb tábor esetében előfoglalási kedvezményeket tudnak érvényesíteni az időben jelentkezők. A februári hónapban már érdemes leadni a gyerekek jelentkezését, hogy a legjobb ár-érték arányú táborhelyeket biztosíthassuk a csemetéknek. Látni kell, hogy a táborozás egyre inkább a nyaralásunkhoz hasonlít: jellemzően a család nyári pihenését sem két héttel a megálmodott idő előtt foglaljuk le, pontosan így kell gondolnunk a gyerekeink táborozására is!” – mondta el a Táborfigyelő vezetője.

A táborokat összehasonlító portálon jelenleg több mint 230 táborturnus érhető el, amikre jelentkezhetnek a szülők, de a vakációs lehetőségek száma folyamatosan emelkedik! Az előrejelzések alapján a korán foglalók minimális plusz költséggel megúszhatják az idei vakációt, míg a "ráérősek" csak a drága táborokból választhatnak majd!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.