Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

A legújabb törvény egyaránt szabályozza a közberuházásokat és a magán építkezéseket, felújításokat. A jövőben a településkép kialakításáról az illetékes hatóság és a szakma dönt.

Az új, 2023-ban elfogadott, majd 2024. október elsején hatályba lépő, a magyar építészetről szóló törvény példátlanul, de építész szakmai elvek mentén szigorítja, hogy mi épülhet Magyarországon. Egyaránt szabályozza a legnagyobb közberuházásokat és a legkisebb magán építkezéseket, felújításokat is.

A törvény értelmében nem elég csak a szigorított szabályoknak megfelelni, hanem az illetékes főépítész és tervtanács hozzájárulásával is rendelkezni kell. Ha ez nincs meg, vagy a szabályokat nem tartják be, nem lehet építkezni.

A jövőben a településkép és az illeszkedés maximális szinten fog érvényesülni, amelyről nem a rosszindulat vagy az irigység, hanem az illetékes hatóság és a szakma dönt majd. Aki ezek után építkezik vagy felújít, a szigorú szabályoknak kell hogy megfeleljen, nem pedig a kéretlen kritikusoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.

2024. Július 26. 08:07, péntek | Helyi

Új gasztrofesztivál debütál Győrben

Tizenhat órán át sütnek malacot a pénteken kezdődő háromnapos I. Győri Sör & BBQ Gasztroparádén.

2024. Július 26. 07:15, péntek | Helyi

Győri fiatalok a birminghami frizbi vébén

Tart az U20-as frizbi világbajnokság Birminghamban, a magyar válogatottban több győri is szerepel. Nem is vagyunk esélytelenek, csapatunk tavalyelőtt arany-, tavaly ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…