Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. November 10. 11:11, csütörtök | Belföld
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Drogot akartak Magyarországra csempészni

Drogot akartak Magyarországra csempészni

A két albán férfi Röszkén próbálta meg Magyarországra csempészni a drogszállítmányt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 31 éves és egy 29 éves albán állampolgár ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2016. november 5-én 00 óra 10 perckor a Röszke autópálya határátkelőhelyen jelentkeztek belépésre személyautójukkal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a vámvizsgálat során - a jármű hátsó lökhárítójába rejtve - 22 darab barna ragasztószalaggal betekert és kávéval beszórt csomagban összesen 14.050 gramm tömegű kábítószergyanús növényi törmeléket találtak, amely az elvégzett kábítószer gyorsteszt szerint marihuána.

A rendőrök a kábítószert lefoglalták, a két férfit pedig elfogták és előállították őket. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a lefoglalt marihuána hatóanyag-tartama meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer kiskereskedelmi feketepiaci értéke megközelítőleg 28 millió forint.

A férfiakat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a bíróság 2016. november 7-én elrendelt. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Címkék: bűnügy, drog, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben