Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Április 03. 10:15, kedd | Helyi
Forrás: www.infogyor.hu

Duális képzés a győri gépészmérnöki szakon

Duális képzés a győri gépészmérnöki szakon

A győri Széchenyi István Egyetem gépészmérnöki alapképzési szak autógyártási szakirány („Automobil Produktion”) duális képzési projektjének tapasztalatairól 2012. április 4-én 14 órától konferenciát rendeznek.

A helyszín az Új Tudástér 231-es terme (Szenátusi terem).

Dr. Szekeres Tamás rektor köszöntője után a hazai duális felsőoktatási képzésről dr. Kardkovács Kolos, a Nemzetgazdálkodási Minisztérium helyettes államtitkára tart előadást. A duális képzés munkaerőpiaci jelentőségét Kara Ákos parlamenti képviselő mutatja be. Az „Automobil Produktion” gépészmérnöki BSc szakirány duális képzési projektjét dr. Jósvai János egyetemi docens, szakirányfelelős ismerteti. „A duális képzést támogató internet alapú, e-learning oktatási technika a Moodle keretprogram segítségével” a témája dr. Kovács Miklós egyetemi docens előadásának.

A duális képzés pilot projektben részt vevő vállalatok tapasztalatait, javaslatait dr. Kardos Károly rektorhelyettes vitavezetésével az Audi Hungaria Motor Kft., az Opel Szentgotthárd Kft., a LuK Savaria Kft., a BPW Hungaria Kft., a Magna Steyr Győr, a Federal Mogul Kft. és a Borsodi Műhely Kft. vezető képviselői mondják el. A program hallgatói résztvevőjeként Halászi Ramóna gépészmérnök-jelölt értékeli a tanulási folyamatot, a munkaerőpiaci kihívásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 09:16, szombat | Helyi

Öt év után nyerhet újra BL döntőt a Győri Audi ETO KC csapata

Sorsoltak a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

2024. Május 11. 08:14, szombat | Helyi

Mitől vidám a Vidám Paradicsom?

Üdv a paradicsomban! – így köszöntötte stábunkat Balogh Imre Csaba a Greencoop Hungary Kft. ügyvezetője.

2024. Május 11. 07:11, szombat | Helyi

Egyedülálló vizsgálatot végeznek a Széchenyi István Egyetem munkatársai

Igazi kuriózum az a vizsgálat, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem Építőanyag- és Szerkezetvizsgáló Laboratóriumában végeznek az intézmény munkatársai.

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.