Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2019. Június 25. 15:20, kedd | Belföld

Dunai hajóbaleset: újra Budapesten állomásozik a Viking szállodahajó

Dunai hajóbaleset: újra Budapesten állomásozik a Viking szállodahajó

Az Erzsébet és a Szabadság híd között látták a Viking Sigynt, amely a május 29-ei baleset óta először haladt át a tragédia helyszínén.

A mozgását a Vessel Finder nevű hajókövető oldal mutatta. A szállodahajót, amely 7 másodperc alatt elsüllyesztette a dél-koreai turistákat és idegenvezetőket szállító turistahajót, 25 halálos áldozatot hagyva maga után, le is fotózta a Bors munkatársa.

A hajó a németországi Passauból indult, és vélhetően a Danube Waltz elnevezésű túrán vesz részt, ahogy azon a viharos, csütörtöki napon is, amikor a tragédia megtörtént.

Heten élték túl a dunai hajóbalesetet.

Hét embert még azon az éjszakán megtaláltak holtan, a többi halálos áldozatot, a többi között a Hableány magyar kapitányát és matrózát is, a balesetet követő hetekben emelték ki a vízből.

Volt, aki a Duna alján lévő roncsban ragadt.

Három dél-koreai utast még keresnek, bár a napokban egy holttestet találtak Csepelnél, egyelőre nem tudni, hogy a hajóbaleset újabb áldozatáról van-e szó.

Eközben a Viking Sigyn, amit a baleset után átnéztek a helyszínelők, pár napos veszteglés után folytatta útját Németország felé.

Egyszer ugyan visszahívták, hogy a dél-koreaiak is meg tudják vizsgálni, de akkor nem járt ennyire délen.

Most először bukkant fel az Erzsébet hídnál azóta, hogy a Hableány elsüllyedt. A hajót vezető ukrán kapitányt, Jurij C-t gyanúsítják a rendőrök a több embert érintő halálos hajóbalesetben.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Gergely Besenyei

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere