Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Április 23. 14:42, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Dunakapu téri átépítések - Három szintes mélygarázs

Dunakapu téri átépítések - Három szintes mélygarázs

Jóváhagyta az önkormányzati ciklus egyik nagyprojektje, a Dunakapu tér átépítésének tervmódosítását kedd reggeli rendkívüli ülésén a győri közgyűlés.

A 17 támogató és egy ellenszavazat, valamint három tartózkodás mellett elfogadott polgármesteri előterjesztés alapján a korábbi elképzelésekhez képest így nem egy-, hanem háromszintes mélygarázs épülne a Mosoni-Duna partján. A Győr belvárosában fekvő térről már elterelték az átmenő járműforgalmat, és a tervek szerint a mélygarázs mellett rendezvényteret és folyóparti korzót alakítanak itt ki.

Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) az ülés kezdetén jelezte: annak ellenére hívta össze a tanácskozást, hogy a hat ellenzéki városatya rendkívüli ülést kezdeményező beadványa formailag és tartalmilag sem felelt meg az előírásoknak. Az előterjesztésben teljesíthetetlen határidők szerepelnek, a bennük szavazásra feltett kérdések pedig nem egyértelműek - mondta. Reményét fejezte ki, hogy a viták ellenére átadhatják a létesítményt.

A rendkívüli közgyűlést három szocialista, egy DK-s, valamint egy jelenlegi és egy volt jobbikos képviselő kezdeményezte. Neupor Zsolt (DK) az ülésen azt emelte ki: ők azon a helyzeten szeretnének változtatni, hogy "a sajtóból kell értesülnünk arról, hogy koncepciót váltunk", és módosul a mélygarázs terve.

Hofbauer Sándor (Jobbik) annak a véleményének adott hangot: egy felújított reneszánsz bástya több turistát vonz, mint egy "betonteknő". Úgy vélte, a mélygarázs éppen a kitűzött céllal ellentétesen hatna, hiszen bevonzaná a forgalmat a belvárosba.

A tervet korábban többször is bírálták civil szervezetek, mondván, amiatt károsodik, és nem lesz a nagyközönségnek bemutatható a középkori Duna-bástya. A városvezetés erre azt közölte: a leendő földalatti parkolónál bemutatják majd e műemlék egyes részeit.

Fotó:archeologia.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.