Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Augusztus 08. 06:45, csütörtök | Belföld

Dupla sztrájkot jelentett be őszre a Ryanair

Dupla sztrájkot jelentett be őszre a Ryanair

Többnapos sztrájkot jelentettek be szerdán augusztus végére és szeptember elejére a Ryanair diszkont légitársaság egyesült királyságbeli pilótái.

Az őket képviselő szakszervezet, a Balpa tájékoztatása szerint az első munkabeszüntetés 48 órás lesz augusztus 22-23-án, a második már 60 órás szeptember 2-4-én.

A Balpa tájékoztatása szerint a szakszervezet által képviselt pilóták 80 százalékos többséggel döntöttek a sztrájk mellett, miután nem tudták rendezni a nyugdíjakkal és a fizetésekkel kapcsolatos vitás kérdéseket az ír légitársasággal.Júliusi negyedéves jelentésében a Ryanair az adózott eredményének jelentős, 21 százalékos csökkenéséről számolt be.

A június végével záruló első pénzügyi negyedévben 243 millió euróra esett a cég adózott eredménye, elsősorban a magasabb üzemanyagárak, a bérköltségek és az alacsonyabb jegyárak miatt.

A Balpa közölte, azért döntöttek a sztrájk mellett, mert a légitársaság nem hajlandó tárgyalni a szakszervezetekkel, még csak hivatalos ajánlatot sem kaptak tőlük a vitás kérdések rendezésére.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - AFP/Alberto Pizzoli

Címkék: ryanair, sztrájk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.