Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 12. 16:32, csütörtök | Külföld

Duplájára nőtt egy nap alatt Spanyolországban a halálesetek száma

Duplájára nőtt egy nap alatt Spanyolországban a halálesetek száma

Spanyolországban egy nap alatt mintegy 850-en fertőződtek meg koronavírussal, és drasztikusan megugrott a megbetegedésben meghaltak száma - számolt be a news18.com hírportál.

Spanyolországban csütörtökön 2 988 megbetegedést regisztráltak a szerdai 2140 esethez képest. A madridi egészségügyi minisztérium hivatalos közlése szerint az országban 24 óra alatt majdnem a duplájára emelkedett a halálesetek száma.

"A spanyol koronavírus-fertőzöttek száma csütörtökön közel 3000-re emelkedett, a járványban meghaltak száma pedig majdnem megduplázódott, azaz a szerdai 48-ról mára 84-re emelkedett" - olvasható a spanyol egészségügyi tárca legfrissebb közleményében.

Spanyolország parlamentjét 15 napra felfüggeszték, miután az egyik parlamenti párt képviselőjénél, és a madridi kabinet egyik miniszterénél is diagnosztizálták a koronavírusos megbetegedést.

"Pedro Sanchez miniszterelnök mától minden ülést videokonferencia útján tart, miután csütörtökön Irene Montero esélyegyenlőségi miniszternél is idiagnosztizálták a COVD-19 fertőzést. Ezután Montero partnerét, Pablo Iglesias miniszterelnök-helyettest is karanténba helyezték" - olvasható a madridi kormányhivatal közleményében.

Az országban két hétre bezárták az óvodákat, iskolákat és a felsőoktatási intézményeket is. Bezártak a mozik és a színházak is, és szintén legalább két hétre elhalasztottak minden labdarúgó-mérkőzést is Spanyolországban.

Forrás: origo.hu

Főkép: MTI/EPA/EFE/Juan Carlos Hidalgo

Kép: MTI/AP/Bernat Armangue

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt