Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 06. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Duplájára nőtt január elsejétől a kedvezményes lakossági parkoló bérletek ára Győrben

Duplájára nőtt január elsejétől a kedvezményes lakossági parkoló bérletek ára Győrben

Az egyes övezetekre vonatkozó bérletek 22 százalékkal drágultak. A belvárosban változott parkolás óradíja: a centrális övezetben 10 forinttal csökkent, az egyes zónában pedig ugyanennyivel drágult a tarifa. Változás még, hogy a városh

2003 óta változatlan volt a kedvezményes lakossági bérletek ára, melyet a parkolók közvetlen közelében lakók válthatnak. Januártól pontosan a duplájára nőtt ezek tarifája. A havi bérlet így 500, a negyedéves 1200, az éves pedig 3400 forintba kerül. Az övezetekre vonatkozó bérletek árát utoljára 4 éve módosították, most az inflációhoz igazodva átlagosan 22 százalékkal kell többet fizetni értük. A parkolójegyek ára is változott. A centrális övezetben, azaz a legszűkebb belvárosban 400, az egyes zónában 200 forintot kell fizetni óránként. A kettes, hármas övezetekben maradt a tavalyi ár, előbbiben egy óra parkolás 100, utóbbiban továbbra is 80 forint. A sofőrök persze nem örülnek a drágulásnak.

A belvárosban egyébként márciustól megszűnik az eddigi úgynevezett progresszív díjszabás.

Másik újdonság, hogy napokon belül lezárják a városháza mögötti két parkoló öblöt. Ezeken a helyeken hétköznap csak a hivatal munkatársai hagyhatják autóikat, csak szombatonként használható fizetőparkolóként. A változás miatt kieső helyeket újakkal pótolják, várhatóan az év második felében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.