Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2010. Február 16. 07:18, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

E-mailben érkezik a veszélyes kártevő

E-mailben érkezik a veszélyes kártevő

A DHL csomagszállító cég nevében küldött e-mailekben terjed az utóbbi idők egyik legveszélyesebb számítógépes kártevője. A trójai program hullámokban borítja el a teljes világhálót - értesült a HavariaPress. A VirusBuster informati

A hírhedt Bredolabnak nap mint nap legalább egy új változata bukkan fel. Mint máskor, a kártevő most is e-mail csatolmányként érkezik. A levél egy állítólagos DHL csomagkézbesítési problémáról szól; a feladó sorában véletlenszerű név és hamis cím áll.

A rosszindulatú programot a csatolt ZIP-fájl rejti, amelynek neve a "DHL_Print_Label_" karaktersorozattal kezdődik. A legnagyobb problémát a Bredolabbal kapcsolatban az jelenti, hogy akárcsak decemberben, a jelenlegi új variánsokat is világszerte csak kevés víruskereső motor ismeri fel.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 15:05, szerda | Belföld

Elítéltek szexuális erőszak miatt egy iskolai gondnokot

Jogerősen 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla egy iskolai szexuális erőszakkal vádolt férfit - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

2021. Június 23. 13:05, szerda | Belföld

Versenyjogban is világelsők a magyar joghallgatók

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (ELTE ÁJK) csapata nyerte a világ legrangosabb versenyjogi perbeszédversenyének 2021-es fordulóját - közölte az egyetem az MTI-vel.

2021. Június 23. 11:02, szerda | Belföld

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte: szombaton már kora délutántól számos izgalmas programmal,

2021. Június 23. 09:56, szerda | Belföld

Magyarország a szomszédos országok határ mentén lakóinak is felajánlja a védőoltást

Magyarország felajánlja a szomszédos országoknak, hogy júliustól a hazánkkal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon - tették közzé a kormányzati portálon kedd este.