Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 08. 13:01, szerda | Sport
Forrás: MTI

Eb-selejtezők - Lengyel és ír erőpróba előtt a világbajnok

Eb-selejtezők - Lengyel és ír erőpróba előtt a világbajnok

A világbajnok német válogatott Lengyelországban, majd hazai pályán Írország ellen lép pályára, s különösen első meccsén nem számíthat könnyű sikerre a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának októberi körében.

A németek a sorozatot a vártnál nehezebb sikerrel nyitották, a skótokkal ugyanis hazai pályán nagyon meg kellett szenvedniük Joachim Löw tanítványainak, akik 2-1-es győzelmet arattak. Második meccsükön, szombaton a lengyelek vendégeként, ahogy a skótok ellen is, egyértelmű favoritként futhatnak ki a pályára, ám elképzelhető, hogy az egy hónapja Gibraltárt kiütő (7-0) hazaiak meg tudják nehezíteni a világbajnokság óta kissé átalakult német együttes dolgát.
A német csapat a szombati idegenbeli meccse után kedden Gelsenkirchenben fogadja az ír válogatottat, mely a grúzok elleni 2-1-es győzelemmel kezdte a kvalifikációs harcot, ám Németországban már az is bravúrnak számítana, ha meg tudnák szorongatni vendéglátóikat.
A legutóbbi két Eb győztese, a spanyol válogatott szeptemberben a macedónok elleni 5-1-es győzelemmel "hangolódott rá" a sorozatra, s ezúttal csütörtökön Szlovákiában, vasárnap pedig Luxemburgban kell pályára lépnie. Vicente del Bosque együttese számára előzetesen egyik csapat sem jelenthet gondot, a szlovákok ugyanakkor az első fordulóban Ukrajna 1-0-ás legyőzésekor bizonyították, hogy nincs rossz együttesük.
A sorozatot több csoportfavoritnak számító gárda is nagyon rosszul kezdte: a világbajnoki harmadik hollandok, a vb-nyolcaddöntős svájciak, illetve a portugálok is vereséget szenvedtek, s most mindenképpen javítaniuk kell.
A holland csapat pénteken és hétfőn is játszik, előbb Kazahsztánt fogadja, majd Izlandra utazik, s komoly meglepetést keltene ha hat pontnál kevesebbet szerezne meg a két találkozón. A vb óta Guus Hiddink irányításával készülő németalföldieket ugyanakkor óvatosságra intheti, hogy Izland első meccsén nagyon simán, 3-0-ra legyőzte a török válogatottat.
Svájc és Portugália egyaránt egy-egy tétmeccset játszik, ám mindkettőre nagyon komoly feladat vár. Előbbi együttes - mely szeptemberben Angliától kapott ki - csütörtökön Szlovéniában szerepel, míg a portugálok kedden Dániában játszanak. A forduló szenzációját szolgáltatta a portugál csapat egy hónapja, amikor kikapott Albániától, a koppenhágai túra pedig előzetesen mindenképpen nehezebb találkozónak ígérkezik, ugyanakkor óriási lökést adhat az együttesnek, hogy Cristiano Ronaldo visszatér a válogatotthoz szezon eleji sérülése után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen