Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2014. December 04. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ebola elleni kísérleti védőoltást teszteltek Genfben

Ebola elleni kísérleti védőoltást teszteltek Genfben

Jól reagáltak az ebola elleni védőoltásra az önkéntesek az első klinikai tesztek alatt a Genfi Egyetemi Kórházban - közölte kedden a kórház. 'Aggodalomra okot adó mellékhatást nem figyeltünk meg. Az injekciók a várt gyenge-közepes gyulladásos hatást váltották ki' - írta a kórház hozzáfűzve, hogy az oltási reakciók néhány órától két-három napig tartottak.

A klinikai teszt november 10-én kezdődött, azóta 34 önkéntes résztvevőnek adtak injekciót: volt, aki a vakcinát, míg más hatóanyag nélküli placebót tartalmazott. A teszteket a kórház 2015 elejéig folytatja, minden héten 15 önkéntessel.

A VSV-ZEBOV oltóanyag klinikai vizsgálatai az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban és Gabonban is folyamatban vannak, Kenyában pedig hamarosan elkezdődnek. A genfi tesztelésbe összesen 115 önkéntest vonnak be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.