Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Január 16. 08:02, csütörtök | Belföld

Édenkertben pihenhetünk Budapesten

Édenkertben pihenhetünk Budapesten

A botanikus kertet idéző udvarban a tökéletes állapot megteremtésére törekedtek a tervezők. A természetesen világos térben a leghidegebb időben is bárki üldögélhet a banánfák alatt. A hely névadója a 26-os szám.

A 26-os szám a növények számára ideális hőmérsékletet, és egyben a Twentysix címét is jelöli.

500 növénnyel és állandó 26 fokos hőmérséklettel várja látogatóit a budapesti Twentysix. A belvárosi Király utcában kialakított édenkert megálmodói a természet, a gasztronómia és a tudatos lét harmóniájának megteremtésére törekedtek.

Az 1800 négyzetméteren elterülő dzsungelt 34-féle növénytípus – köztük banánfa, fikusz, begónia és kentia pálma – alkotja, továbbá négy, egyenként külön funkciót betöltő közösségi térnek ad otthont.

A letisztult, mediterrán étteremben friss és egészséges fogások, az ínyencségboltban helyben sütött pékáru és kistermelői élelmiszerek kaphatók. A jógastúdióban hétfőtől vasárnapig a test és a lélek ápolására van lehetőség. A kert negyedik tere, egy lakásstúdió a jövőben többek között rendezvények, gasztronómiai workshopok és tematikus pop up vacsorák helyszíneként szolgál majd.

„Az egyszerűségben hiszünk – mondta Poisson-Angeli Barbara, a hely megálmodója a megnyitón. – Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol bárki a természet közelében élvezheti a mediterrán falatokat, jógázhat, ha kedve tartja, vagy akár megvásárolhatja az esti vacsorára valót, és mindehhez nem kell messzire utaznia vagy kiszakadnia a belvárosból.”

A Twentysixbe látogatók egy koktél elfogyasztásával a környezetvédelemért is tehetnek. A Plant a Tree Cocktail különlegessége, hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültetnek a vásárló nevében – írja a Vendéglátás.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Twentysix

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.