Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Május 23. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: DUKVIZIG

DUKVIZIG sajtóközlemény a helyi vízkár eseményekről 2010. május 23.

DUKVIZIG sajtóközlemény a helyi vízkár eseményekről 2010. május 23.

Az szak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakemberei továbbra is ellátják a védekezéssel kapcsolatos feladatokat, folyik az érintett csatornán és ví

Meteorológiai helyzet: Tegnap délután kisebb záporok voltak igazgatóságunk területén, de érdemi csapadékról nem érkezett jelentés.
Vasárnap estig a többször erősen megnövekvő felhőzetből, szórványosan várható zápor, zivatar. A csapadék mennyisége területi átlagban 5 mm alatt várható, de egy-egy heves zivatar alkalmával lokálisan nagyobb mennyiség is lehullhat.
Az időjárás változékony jellege a hét további napjain is folytatódik, több front is érinti térségünket, mindegyik nap számítani kell záporokra, zivatarokra.

Belvíz
Marcal belvíz öblözetben Gyirmótnál a vártnak megfelelően lassult az apadás üteme, azonban a vízszint a szivattyúzási határ alá a mai napon sem csökken, az apadás majd csak a Duna árhullám levonulása után gyorsulhat föl. Ennek következtében a Marcal balparti (Marcal-zug) belvízöblözetben az I. fokú belvízvédelmi készültség fennáll, a Gyirmóti Szivattyútelep a mai napon is üzemel nappali műszakban.

Helyi vízkárelhárítás
A Cuhai Bakony-éren és a Concó patakon a víz mindenhol visszahúzódott a medrébe.

Az ltal-éren ma reggel 6.00 órától a II. fokú készültséget az igazgatóság I. fokúra csökkentette.
A vízfolyáson található Bokodi hűtőtavon a homokzsákok teljes visszabontása megtörtént, melynek segítségével lehető válik a tó megfelelő üzemi vízszintre való csökkentése.
A Tatai reg-tó vízszintje már üzemi szint körül mozog, a tó zsilipjeit a vízügy szakemberei üzemeltetik a tó vízszinttartása érdekében. A tó partjáról a homokzsákok visszabontása és elszállítása a tegnapi nap folyamán folytatódott. A tó tófaroki része erősen felázott, még alig járható. A tó keleti partján az igazgatóság munkatársai burkolat hibákat tártak fel, melyek végleges helyreállítása a tó teljes leürítése után októbertől történhet meg.

Az társvízügyeknél az árvízi védekezésben nyújtott segítség az szak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság részéről folyamatos.
A tegnapi nap folyamán is 56 munkatárs védekezett a miskolci igazgatóságnál Bőcs térségében, a szolnoki igazgatóságnál pedig a Zagyva mentén. A belvíz elleni védekezésben területünkön 8 fő, a helyi vízkárelhárításban pedig 34 fő vett részt.
A teljes védekezésben összesen 99 fő dolgozott.

/Janák Emil/
Központi védelemvezető


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.