Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 20. 06:00, kedd | Helyi sport

Edzőt vált a győri női kosárlabda csapat

Edzőt vált a győri női kosárlabda csapat

Völgyi Péter helyett Sandro Orlando vezeti a CMB Cargo UNI Győr női kosárlabdacsapatát.

A klub honlapjának hétfői közleménye szerint azt követően bontottak közös megegyezéssel szerződést Völgyivel, hogy szombaton hazai pályán kaptak ki a Ceglédtől, illetve korábban a Diósgyőr elleni rangadót is elvesztették.

"Nehéz döntést kellett meghoznunk, de úgy éreztük, szükség van erre a lépésre, hiszen most kezdődik a szezon legfontosabb időszaka, jön a Magyar Kupa és a bajnoki rájátszás." - idézte a klub honlapja Fűzy András társadalmi elnököt. Hozzátette: Völgyi Péter szép eredményeket ért el a klubbal. "A bajnoki döntő, a bronzérem remek eredmény volt, viszont az utóbbi időszakban nem úgy jöttek az eredmények, ahogyan azt vártuk." - jelentette ki.

Hozzátette, a váltásnál olyan edzőben gondolkodtak, aki rutinos, ismeri a magyar mezőnyt, s "képes felrázni a társaságot".

A jövőben Sandro Orlando vezeti a CMB Cargo UNI Győr női kosárlabdacsapatát.

A kiváló pedagógus hírében álló olasz szakember erősségeként emlegetik közösségformáló erejét is.

Orlando ma este meg is tartotta első edzését, mely előtt így nyilatkozott:

“Nagyon köszönöm a győrieknek, hogy rám gondoltak, örömmel jöttem ide, hiszen nagy hagyományokkal rendelkező klub, rendre a nemzetközi kupákban szerepel. Bízom benne, eredményesen tudunk szerepelni. Sok időnk nincs, hiszen nyakunkon az első erőpróba, a Magyar Kupa, s a rájátszás is hamarosan kezdődik. Minden másodperc nagyon fontos, hogy minőségi munkát végezzünk.”

Az 57 esztendős Sandro Orlando pályafutásának legnagyobb sikere az Európa-kupa sorozat 2008-as megnyerése volt az olasz Schióval. A szakember már dolgozott Magyarországon, a 2015/16-os idényben a PINKK Pécs vezetőedzőjeként bronzérmet szerzett a bajnokságban és a Magyar Kupában is. Felnőtt csapatoknál szerzett tapasztalata mellett 2009 óta dolgozik az olasz utánpótlás területén is, jelenleg az U20-as válogatott vezetőedzője. - emlékeztet a honlap.

Forrás: origo.hu; gyorikosar.hu

Kép: Women's Basketball Club Győr/Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére