Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2010. Április 20. 07:39, kedd | Sport
Forrás: NSO

Eger, Vasas, Szeged, FTC - a legjobb négy

Eger, Vasas, Szeged, FTC - a legjobb négy

Tíz év után először nem jutott a legjobb négy közé a Domino-Honvéd a férfi vízilabda-bajnokság élvonalában. Az alapszakasz ma ért véget, az elődöntőben az Eger a Ferencvárossal, a Vasas a Szegeddel találkozik.

 

A szombati játéknap előtt már kialakult a legjobb négy mezőnye a férfibajnokságban. A szabadnapos FTC-nek nem kellett izgulnia, hogy kicsúszik a legjobb négyből, ugyanis a Domino a Pécs elleni győzelmével csak két pontra tudta megközelíteni a zöld-fehéreket.

 

A Honvéd így tíz év után először maradt le az elődöntőről. Ott lesz viszont az alapszakaszt fennállása során először megnyerő Eger, amely a Ferencváros elleni párharcot 4-1-es előnnyel kezdi meg, miután a bajnokság folyamán odahaza nyert, a Népligetben pedig ikszelt a riválissal.

 

Érdekesebb a helyzet a másik elődöntőben, amelyben az alapszakasz eredményei alapján a Szeged 4-1-es előnyről kezd a Vasas ellen. Mivel azonban az angyalföldiek a tabellán megelőzték riválisukat, az első mérkőzésen a Vasas játszik odahaza.

 

A párharcokban a csapatok felváltva birtokolják a pályaválasztói jogot, s az egyik alakulat tizedik megszerzett pontjáig tart az összecsapás. Egy győzelem három pontot, a döntetlen pedig egyet ér.

 

Az 5-8. helyért is játszanak a csapatok, amelyek az alapszakasz sorrendje alapján 12, 9, 6 vagy 3 pontot kapnak. Ezután még oda-visszavágós alapon megküzdenek egymással. A csapatonkénti hat mérkőzés után alakul ki a végső sorrend.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.