Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 21. 07:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Egerben 110 buszjárat szűnik meg

Egerben 110 buszjárat szűnik meg

A tavalyinál nyolcvan millió forinttal kevesebből üzemeltethető menetrend lép életbe március 4-én Egerben – mondta el sajtótájékoztatón Rázsi Botond alpolgármester.

Ez nem az az optimális menetrend, amelyet a győri egyetem közlekedési szakembereinek alapos vizsgálata és az egriek észrevételei alapján alakított ki az Agria Volán Zrt. az elmúlt hónapokban, hanem annak egy kényszerűségből szűkített változata – számol be róla a Heves Megyei Hírlap.

Nem tett le a városvezetés a több hónapos egyeztetéssel optimalizált autóbuszmenetrend bevezetéséről, de ennek jelenleg finanszírozási akadálya van. A két hét múlva életbe lépő menetrend nagy erénye az ütemesség, a járattorlódások megszüntetése és az, hogy költséghatékony megoldásokat tartalmaz – hangoztatta a tájékoztatón Pintér Lajos, az Agria Volán személyszállítási üzletágigazgatója.

Továbbra is észak-déli irányú a közlekedés fő tengelye, két törzsvonal mentén: a Lajosváros és Felnémet-Berva, valamint a malom és a Tesco között. A hálózat átgondolásával a 2 és a 4-es, illetve a 11-es és a 14-es busz vonalát összevonták. Ennek következtében a felnémeti, illetve bervai célokat kis kerülővel érhetnek majd el az autóbuszt választók. A költséghatékonyság miatt 110 buszjárat szűnik meg. Kevesebb, mint amennyit a győri egyetem felmérése kihasználatlannak mondott, hiszen abban 180 ilyen járat szerepelt. Így naponta 555 busz jár majd a megyeszékhely helyi közlekedésében márciustól.

A járatszűkítés nem jelent elbocsátásokat. Két autóbusszal kevesebb, negyven jármű szolgálja majd az egrieket. Sofőröket nem küldenek el, igaz, hogy néhány nyugdíjba vonuló helyére nem is vesznek fel új munkaerőt. Lesz egy új járat is. A 17-es számú busz a Felsővárost, a Hajdúhegyet és a vasútállomást kapcsolja majd össze. A menetrenden a helyiek is alakíthatnak még: március 4-e után várják az észrevételeket.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére