Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2010. November 11. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Egészséges városok találkozója Győrben: új hangsúly az együttműködésen

Egészséges városok találkozója Győrben: új hangsúly az együttműködésen

„Az egészség-műveltség jelentősége és fejlesztésének lehetőségei„ - címmel rendezik Győrben az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXII. Szimpóziumát november 11-13. között. A rendezvény fővédnöke dr. Schmitt Pál a

Győr tagja az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének, és 2010-ben a Szövetség elnöki tisztét, mint Győr város polgármestere Borkai Zsolt tölti be. Városunk 1994 után második alkalommal ad helyet a Szövetség ezúttal XXII. Szimpóziumának.

A szimpózium célja az egészség-műveltség fogalmának és jelentőségének megismertetése, tapasztalatcsere az egészség-műveltség fejlesztésének lehetőségeiről, tagvárosainkban, valamint a szimpóziumon résztvevő településeken és szervezetekben folyó, az egészség-műveltséghez kapcsolódó tevékenység bemutatása az alábbi területeken: Helyi önkormányzati döntéshozatali rendszer, Oktatási rendszer, Egészségügy, Média, Egyének - családok - közösségek, Munkahelyek.

A szimpózium feladata bemutatni az egészség-műveltség fejlesztésének pozitív tapasztalatait, megvizsgálni az egészség-műveltség fejlesztésében szerepet játszó területek együttműködési lehetőségeit, megalapozni az egészség-műveltség fejlesztésének elősegítése érdekében városok közötti és helyi együttműködések kialakítását.

Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége hagyományaihoz híven a résztvevők plenáris ülések keretében ismerhetik meg a szimpózium fő témájához, céljaihoz és feladataihoz kapcsolódó előadásokat, esettanulmányokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.

2024. Szeptember 07. 07:11, szombat | Helyi

Őszi nyitvatartás a pannonhalmi főapátságban

A turistafőszezon lezárultával a pannonhalmi főapátság nyitvatartása is őszi üzemmódra állt át, amely lényegében a tavaszinak felel meg. A legfontosabb, hogy hétfőn ne akarjuk látogatni a monostort!

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.