Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Január 26. 07:30, péntek | Külföld

Egy 12 éves fiút ölt meg az influenza az USA-ban

Egy 12 éves fiút ölt meg az influenza az USA-ban

Ahogy Magyarországon, úgy az USA-ban is influenzajárvány van. Sokan összekeverik a veszélyes , vírus okozta betegséget egy egyszerű megfázással, és elhanyagolják a tünetek kezelését, pedig ennek végzetes következményei lehetnek.

A Palm Beach Post adta hírül, hogy Floridában influenzás megbetegedés következtében meghalt a 12 éves Dylan Winnik. A család otthonába kiérkező Palm Beach megyei rendőrök tettek eleget szomorú kötelességüknek és megállapították a halál beálltát, majd vizsgálni kezdték az eset körülményeit. A fiú anyja és nevelőapja nem is gyanították, hogy Dylan életveszélyben lehet. Úgy gondolták, hogy csak megfázott, ennek megfelelően kapott gyógyszereket és néhány napja már ágyban feküdt. A család megsegítésére internetes gyűjtésbe kezdtek, eddig 8000 dollár gyűlt össze adományokból.

A család nem érezte olyan nagynak a problémát, hogy orvoshoz fordultak volna. Mike Medwik, Dylan nevelőapja a médiában figyelmeztetett rá minden szülőt, hogy ne vegyék félvállról a csak meghűlésre utaló tüneteket gyerekeiknél, hanem minden esetben kérjék ki orvos véleményét. Az Egyesült Államok járványügyi központja szerint az influenzaszezonban, november elejétől január közepéig az USA-ban 30 gyerek halálát okozta a betegség, ezért fokozottan ajánlják mindenkinek a védőoltást.

Forrás: origo.hu

Kép: Dylan Winnik - gofundme.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.