Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Június 02. 13:27, péntek | Életmód

Egy applikáció az élelmiszerpazarlás ellen!

Egy applikáció az élelmiszerpazarlás ellen!

Németországban nap mint nap túl sok olyan élelmiszer végzi a szemétben, amit mások még el tudnának fogyasztani.

A pazarlás ellen egy Start-up cég applikációt fejlesztett ki.

Rengeteg háztartásban, étteremben vagy pékségben a nap végén a még fogyasztható élelmiszereket kidobják. Egy tanulmány szerint évente 10 millió tonna fel nem használt élelmiszerről beszélünk. Ez bizony jelentős mennyiség.

Hogy ezt a szituációt kezelni tudják, egy berlini vállalkozás kifejlesztette a „Mealsaver” appot, aminek segítségével az éttermek vagy pékségek csökkenteni tudják a kidobott élelmiszerek mennyiségét. A fel nem használt, de még fogyasztható ételeket „Foodbox”-ban kínálják. Ennek lényege, hogy aki szeretne, vásárolhat egy dobozkát 1 és 4 euró között, amely különböző élelmiszereket tartalmaz.

Az applikációt fejlesztők szerint naponta átlagosan 200 db dobozt vásárolnak, aminek a vonzata, hogy körülbelül 200 kg-mal kevesebb szemét keletkezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.